Toshiba Portege Z30-A-17E, ultrabook 13 inci

Toshiba Portege Z30-A-17E e un notebook PC numai bun pentru cei interesați de portabilitate deoarece are o greutate de 1,2 kilograme, iar bateria ține undeva la 10-12 ore. Nici pe partea de performanță nu stă rău deoarece vine cu SSD, procesor i5 (model cu voltaj scăzut) și 4 GB memorie RAM. Dacă vă deranjează că procesorul nu e quad core atunci trebuie să vă spun că SSD-ul va oferi un spor de putere impresionant.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » și pot spune că nu e mare deoarece vine cu tehnologii utile cum ar fi wireless ac, ecran Full HD și altele. Nu era rău dacă avea rezoluție 4K, dar nu știu dacă avea vreun sens în condițiile în care diagonala e de doar 13,3 inci.

Laptopul
Laptopul

Vine cu procesor i5-4200u (scoate 3291 puncte la benchmark, adică un punctaj destul de bun), 4 GB memorie RAM și un SSD de 256 giga. Ecranul e unul foarte bun pentru cei care stau mult în fața calculatorului deoarece e unul care nu reflectă lumina și de aceea nu-ți va obosi ochii. Legat de rezoluția sa trebuie spus că e de 1920×1080 pixeli, iar diagonala e de 13,3 inci… după cum am mai menționat mai sus.
Pe partea soft vine cu Windows 7 (dar există posibilitatea de upgrade la 8 cu licență). E o decizie ciudată de a livra o sculă precum aceasta cu Win 7, dar eu pot spune că apreciez gestul deoarece mie îmi place mai mult 7 și consider că e mult mai reușit decât 8. E mai reușit din punct de vedere vizual și funcțional. Sistemele 8, 8.1 și 10 sunt niște eșecuri, iar lumea încearcă să le evite pe cât posibil.

Plusurile acestui model ar fi aspectul, că are o portabilitate bună și că i se poate face upgrade (la sistem de operare și RAMi). Evident că are și alte avantaje cum ar fi suportul pentru wireless ac (dual band ceea ce presupune că poți descărca la viteze Gigabit prin wireless).
Dacă e să mă gândesc bine nu aș putea spune că are vreun dezavantaj, fiind un laptop aproape perfect pentru sarcini business.

Din preview-ul de alături poți vedea mai bine cum arată aparatul și ce poate.

Te-ar mai putea interesa