Toshiba Portege Z10t-A-103, laptop convertibil

Toshiba Portege Z10t-A-103 e un laptop mic care e convertibil și care are și tehnologie touch (se poate observa din numele său). Diagonala ecranul poate fi concluzionată din numele său dar având în vedere că poate fi folosit precum o tabletă, nu vă puteți aștepta să fie un laptop prea mare. E vorba de un model care are un ecran detașabil, iar aceea e tableta. Unele laptopuri convertibile au un ecran glisant astfel că în modul tabletă, gadgetul e destul de greu. Nu e genul de laptop care poate înlocui un desktop, dar care e combinația perfectă între un laptop și o tabletă.

Designul e destul de reușit și toate modelele Z10 arată la fel și toate oferă ecranul tactil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptotul
Laptotul

Procesorul Core i5-3339Y e prezent pe multe gadgeturi cu utilitatea mai ridicată și care au nevoie de un plus de autonomie. Chiar dacă bateria e una de 6 celule, e nevoie de un procesor cu consum redus pentru a beneficia de multe ore de utilizare. După cum se și numește, placa video e doar HD 4000 (IvyBridge).

Ecranul de 11.6 inci are o rezoluție 1080p iar protecția e una destul de bună pentru a nu se forma amprente ori zgârieturi. Memoria de 4GB o suficientă pentru o tabletă ori un laptop așa de mic. Spațiul de stocare nu e așa de mare deoarece are un SSD de 128GB. Puteți conecta un hard disk dacă doriți (cel cu USB 3.0 e perfect datorită vitezei de transfer).

Pentru dimensiunile sale nu puteți avea pretenții la prea multe dotări dar are destule: difuzoare stereo, cameră web, HDMI LAN 2 USBuri, VGA, bluetooth, WLAN și tastatură iluminată. Tastatura iluminată e o dotare specială care nu se găsește pe orice gadget și poate fi de folos în condiții de luminozitate scăzută. Windows 8 Pro e o alegere foarte bună pentru uz office/business chiar dacă ultima versiune e 8.1. Nu prea sunt multe alternative deoarece acesta are touchscreen.

Plusuri: autonomie modestă de maxim 5 ore, Windows 8, bluetooth, ecran FullHD multi touch, SSD, tastatură iluminată, procesor Core i5 etc.
Minusuri: cred că prețul.

Toshiba Portege Z10t-A-103 e un laptop performant dar nu e unul de gaming or cu utilitatea multimedia, totuși puteți viziona filme ori juca jocuri ceva mai simple (cu cerințe hardware mici). Clipul de jos vă va ajuta să vă faceți o impresie despre acest laptop și chiar dacă există și alte configurații, designul e același.

Lasă un comentariu