Toshiba P755-10M

Un alt model de laptop 3D e acest laptop Toshiba P755-10M 3D care e numit şi Satellite P755-10M 3D. Un model similar ar fi Satellite P775-100 care costă ceva mai mult şi din păcate nu mai e disponibil. O altă alternativă cu design similar dar cu un preţ mai accesibil modelul Satellite P755-10D. Designul nu diferă mult faţă de seria C660 doar că la acesta s-au ales alte culor şi texturi deci formele sunt aceleaşi. Punctele forte ale acestui model sunt tehnologie 3D, configuraţia şi designul, deci stă foarte bine la cele mai importante dintre ele. Însă nu stă prea bine la capitolul autonomie, acesta e de 3 ore ca şi la un oricare alt laptop. Dar având în vedere că e un model pentru gaming cu tastatură iluminată şi garanţie „No matter what”, cred că îţi merită banii. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel Core i7-2630QM e unul dintre cele mai performante modele Sandy Bridge. Acesta are un cache mare de 6 MB, tehnologie 32 nm, o frecvenţă de 2 GHz şi o placă video integrată HD Graphics 3000 are o ceva mi bună decât predecesoarea. Ecranul LCD cu LED de 15.6 inci are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi e unul numit TruBrite 3D. Dacă vă gândiţi să-l achiziţionaţi trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de ochelari stereoscopici 3D pentru filme, jocuri ş.a.

Memoria RAM de 8 giga DDR3 1333 MHz nu mai poate fi mărită dar cred că ajunge pentru orice tip de joc. HDD-ul de tip SSH vine cu un spaţiu de stocare de 500 de giga şi are o viteză de 7200 RPM. Deci viteza de transfer a informațiilor va fi una foarte mare și vă va ajuta să porniți mai rapid jocurile dar să și copiați mai rapid diverse fișiere de dimensiuni mari. Placa grafică dedicată e GeForce GT 540M de la nVIDIA care are o memorie video de 2 giga, un model clasa 2 şi deci e un model pe 128 de biţi foarte bun pentru a juca toate jocurile disponibile pe piaţă la detalii decente. Pentru un model așa de nou, o placă gen GT 555M ar fi fost mai indicată.

La capitolele porturi, comunicaţii şi multimedia vine cu microfon incorporat dar nu e unul combo cu ieșirea audio, mufă RJ-45, trei USB-uri 2.0, un USB 3.0, port HDMI și VGA pentru conectarea unor monitoare, bluetooth, Wi-Fi, unitate Blu-Ray, difuzoare stereo de tip Harman Kardon cu tehnologie Dolby Advanced Audio, cititor de carduri şi cameră web de 1.3 MP.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Ca plusuri: Toshiba P755-10M are tastatură iluminată, suport audio HD, tastatură numerică, sistem de operare Windows 7, tehnologie Enhanced Intel SpeedStep, are butoane senzitive cu comenzi rapide, are o greutate de numai 2.6 kilograme şi o configuraţie foarte bună.

Ca minusuri: ar fi autonomia şi preţul, dar dacă vreți să fiți în pas cu moda nu cred că ar trebui să vă descurajeze acest lucru.

Concluzie

Acest Toshiba P755-10M e un model reuşit dar foarte scump, dar tehnologia îşi are preţul. Dacă vreți să ieșiți în evidență de fiecare dacă aveți nevoie de un gadget nemaiîntâlnit, elegant și performant.

Un comentariu la „Toshiba P755-10M”

  1. Cu cateva zile in urma am fost in Germania si am vazut acest model expus intr-un magazin de electronice si am avut ocazia sa-l si butonez putin dar nu sa ma si joc deoarece nu avea jocuri instalate pe el. Pot sa spun ca arata mult mai bine in realitate iar efectul vizual 3D e foarte interesant dar pot sa spun ca am ramas cu gura cascata uitându-ma la un clip. Am incercat chiar si un model cu ecran 3D deci care nu necesita ochelari si pot sa spun ca acela nu-si merita banii deoarece diferenta de efect 3D era mare. Deci daca va luati un laptop 3D (sa nu confundati laptopurile cu imagine 3D cu cele care au ecran 3D) alegeti pe cele care necesita ochelari si in special cu ochelari stereoscopici nvidia deoarece sunt foarte comfortabili iar autonomia lor e foarte mare.

Lasă un comentariu