Toshiba NB500-13C

Dacă vă plac gadgeturile de la Acest producător și căutați un model compact și portabil pentru ieșirile în oraș, acest netbook Toshiba NB500-13C ar fi o soluție. Configurație nu e una de ultimă generație dar e satisfăcătoare pentru navigare web și acesta vine cu software licențiat preinstalat (Windows 7) ca să nu vă mai stresați cu instalări de pe stick și drivere. Acesta e o noutate și deci o alternativă la NB500-110, dar care nu anume multe modificări (hardul e mai mare). Ambele vin cu același design pe negru mat și rezistent la abuzuri. Nu înțeles de ce nu s-a dorit pentru mai multă memorie RAM dar acest upgrade e posibil dar numai la maxim 2 GB. Prețul bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Un astfel de netbook Toshiba are un procesor Single Core de 1.6 GHz – Atom N455 – care are un cache de 512 KB. Acesta e destul de bun pentru navigare web și folosirea de aplicații Office, iar dacă vreți și jocuri 3D atunci vă recomand un model cu AMD C60 care e un Dual Core de tip APU. Ecranul LCD cu LED are o diagonală de 10.1 inci și  o rezoluție optimă de 1024 cu 600 pixeli. Chiar dacă are numai 1 giga de RAM la o frecvență de 1066 MHz aceasta poate fi mărită la 2 giga. Vine cu un HDD generos de 320 GB la 5400 RPM.

Placa video Intel GMA 3150 e una care redă fără probleme filme HD în special că mini laptopul are și un procesor decent. Pe partea de multimedia vine cu cameră web, un difuzor și cititor de carduri. La capitolele porturi și comunicații vine cu WLAN, LAN , trei USBuri 2.0, port VGA, microfon și o ieșire audio. Deci atunci când vizionați filme, puteți să o faceți chiar și pe un monitor extern datorită ieșirii VGA.

Autonomie nu e una precum la alte modele dar e satisfăcătoare (4 ore). Vine cu sistem de operare Windows 7 care e și cel mai recomandat pentru configurațiile noi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește numai 1.15 kilograme, are software licențiat, garanție No matter what, carcasă robustă, tastatură full-size și are cam toate porturile necesare.

Minusuri: are numai un difuzor.

Concluzie

Acest netbook Toshiba NB500-13C e recomandarea mea pentru acei bani dar cu siguranță există variante mai performante de la acest producător, doar că acelea sunt mai scumpe.

Lasă un comentariu