Toshiba NB500-110

Dacă vreţi să faceţi un cadou mai deosebit sau pur şi simplu aveţi nevoie de un gadget portabil, acest netbook Toshiba NB500-110 ar fi cea mai bună alegere deoarece are o configuraţie bună, o autonomie foarte mare şi o carcasă robustă rezistentă la şocuri şi zgârieturi. Vine ca o alternativă mai nou la vechiul NB500-108. Cu acesta puteţi să vizionaţi filme HD ori pe el ori pentru un monitor conectat la ieşire VGA a a netbookului. E ideal pentru ieşiri în oraş în special dacă există hotspoturi la tot pasul. Designul e unul destul de reuşit, deoarece tastatura are o oarecare înclinare, rama ecranului e neagră lucioasă dar e prea gros pentru a fi ţinut comod sub braţ. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Intel Atom N455 care e unul Single Core de 1.6 GHz cu tehnologie 45 nm şi are un cache de 512 KB. Ecranul TruBrite de 10.1 inci are o rezoluţie aproape HD de 1024 cu 600 pixeli şi e unul de tip LCD LED. Deci e un ecran foarte bun pentru filme datorită culorilor vii şi a contrastului ridicat. Memoria RAM DDR3 e de 1 giga şi poate fi înlocuită cu o plăcuţă de 2 giga la 1066 MHz.

Acest HDD SATA vine cu un spaţiu de stocare de 250 de giga la 5400 de rotaţii pe minut. Placa video e GMA 3150 de la Intel care are suport pentru filme HD. Pe partea de multimedia are un difuzor, cititor de carduri şi cameră web. La capitolele porturi şi comunicaţii are microfon, port VGA pentru conectarea unui ecran, mufă RJ-45 (reţea sau internet), trei USB-uri 2.0 pentru diverse periferice, o ieşire audio pentru căşti sau sistem audio şi Wi-Fi.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Analizând specificaţiile tehnice nu pare un model prea reuşit dar dacă luăm în considerare că are garanţie „No matter what” şi Windows 7 parcă nu mai pare chiar aşa de scump. Însă procesorul e unul cu un singur nucleu şi e mai greu cu 500 de grame ca unul normal.

Alte plusuri la acest model NB500-110 ar fi: autonomia de până la 8 ore şi cele 3 porturi USB.

Concluzie

Acest Toshiba NB500-110 este un model bun şi ieftin şi se adresează celor care au nevoie de unul cu software licenţiat.

Te-ar mai putea interesa