Toshiba NB500-108

Un mini laptop nou de la Toshiba e acest netbook Toshiba NB500-108 care vine cu procesor Dual Core din familia Intel Atom model N445, 1 giga de RAM și placă video cu suport HD. E o alternativă destul de bună la NB550D-109 sau la modelul mai nou NB500-110. Arată destul de bine după cum vedeți în pozele de mai jos și tastatură full-size este destul de frecvent întâlnită la netbookuri deoarece le dă un plus de design. Costă undeva la 999 lei, deci Toshiba NB500-108 are un preț destul de mic având în vedere ce specificații bune are. Prețul este destul de justificat deoarece oferă o autonomie peste medie și o performanță decentă atât în aplicații de tip Office cât și în jocuri și filme datorită plăcii video integrate 3150 de la Intel.

Poze

Tastatura
Din față

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are un procesor Intel Atom model N455 care are frecvență de 1,6 GHz, cache de 512 KB și tehnologie 45 nm. Display-ul are o diagonală de 10.1 inci adică o rezoluție maximă de 1024 cu 600 pixeli și este unul de tip LCD cu tehnologie LED. Memoria RAM are o capacitate de 1 giga DDR2 la o frecvență de 800 MHz și poate fi upgradată la 2 giga dar numai prin înlocuirea memoriei deja instalate pe acesta. Spațiul de stocare a hardului SATA este de 250 de giga la o viteză de 5400 de rotații pe minut.

Placa video integrată e oferită de Intel modelul GMA 3150 care redă fără probleme filmele HD și se mișcă destul de bine în jocuri după cum vedeți în clipul Youtube de mai jos. La capitolele multimedia, porturi și comunicații are un difuzor, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, trei USB-uri 2.0, microfon incorporat, port VGA, ieșire audio, reșea RJ-45 și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomia de lucru a bateriei de 6 celule este undeva la 7-8 ore, culoare negru-mat, design foarte reușit și vine cu Windows 7 Starter. Chiar dacă memoria RAM e DDR2, cel mai important lucru este să aibe o frecvență de cel puțin 800 MHz. Placa grafică poate reda chiar și filme Full HD dar pe un ecran așa de mic nu vei vedea vreo deosebire între un film HD și unul Full HD.

Ca minusuri: nu are bluetooth și cântărește 1,3 kilograme când greutatea medie a netbookurilor e undeva la 1,25 kilograme.

Concluzie

Acest netbook Toshiba NB500-108 e unul performant și destul de ieftin. Are un raport calitate/preț bun și este un model ce merită recomandat.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Toshiba NB500-108”

  1. Netbook-urile au evoluat destul de mult in ultimul an datorita crizei economice, la fel si pentru laptopuri, tablete si telefoane. Mini laptopurile sunt dispozitive finutze pentru cei ce vor ceva mic si practic, nu au fost concepute ca sa te joci jocuri pe ele ci sa-ti usureze viata de zi ci zi avand in vedere ce performante sunt si usoare in acelasi timp, iar acest netbook Toshiba NB500-108 este cel mai bun exemplu pe cred pot sa-l dau. Am si un netbook de la Toshiba dar o alta versiune cu specificatii apropiate de acesta. Pot spune ca este o altfel de experienta deoarece laptopul chiar daca are un jur la 2,5 kilograme tot nu este asa de portabil si practic cu este un netbook. Plus ca tastatura are taste cam la fel de mari ca la un laptop numai ca vine fara tastatura numerica iar tastatura este una ce ajunge pana in margini. Bateria tine pana la 4-5 ore cu internet si muzica pe el, ar tine mai mult dar asta ar insemna sa stau si sa ma uit la el ca la un bibelou. Ecranul este unul splendid, pentru ca este lucios LED. M am gandit sa mi cumpar un ssd corsair la el pentru un plus de viteza, ca cica sistemul de operare va pornii instantaneu la fel si aplicatiile, numai ca momentan sunt cam scumpe. Un upgrade de memorie RAM este necesar daca vreu sa mi bag ultimate ca de starter m am cam plictisit, mai precis vreau sa mi 2 giga la el. Sincer mai bine imi luam unul pe negru mat ca acest Toshiba NB500-108, al meu este maro si imi pare putin rau ca m am cam grabit.

  2. Da, dar sunt într-o oarecare schimbare, adică tablete încep să devine netbookuri iar netbookurile să devină tablete, același lucur și la laptopuri. Cel mai bun exemplu ar fi Acer W500 care este compus din tableta propriu zisă și partea de jos care este un fel de docking station cu tastatură, iar la distanță ai impresia că este un netbook. Numai că sunt foarte scumpe că doar acum au și apărut.

Comentariile sunt închise.