Toshiba L855-10X

Pentru noua serie de laptopuri, Toshiba a optat pentru plăcile video AMD deoarece sunt ceva mai accesibile dar la fel de eficiente ca și cele NVIDIA. Un laptop nou cu o astfel de placă video e Toshiba L855-10X. E vorba de placa video Radeon HD 7670M care e pe 128 de biți și are o memorie de 2GB. Dacă nu vă spune nimic, probabil că ați auzit de GT 630M. Ei bine, e la fel de bună ca și cea NVIDIA, deci puteți juca multe jocuri la detalii medii. Are un aspect elegant și se observă în poza de jos cu tastatura sa. Are un finisaj metalizat cu suprafețe lucioase pe negru (ramă ecran și în zone tastaturii). E robust, iar fiabilitatea sa nu poate fi pusă la îndoială având în vedere că are garanție pentru orice. Satellite L855-10X are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său e unul foarte bun și aveți nevoie de un alt laptop pentru a vă juca jocurile preferate. E vorba de un i7-3610QM de 2.3 GHz iar pentru gaming HD, nu veți găsi ceva mai bun. Laptopul are două plăci video, una dedicată iar alta integrată. Cea integrată e HD 4000 de la Intel și nu o recomand pentru jocuri ci doar pentru utilizare office și filme. Ecranul e unul lucios și imaginea e clară datorită rezoluției sale. Nu cred că ar avea rost să-i puneți mai mult de 6GB deoarece e de tip 1600 MHz.

Spațiul de 1 TB cred că e mai mult decât aveți nevoie și e suficient chiar și pentru pasionații de muzică. La capitolele porturi și multimedia oferă următoarele dotări: USBuri, DVD, cameră web, difuzoare, HDMI, VGA, LAN și card reader. Acestea sunt dotările ce nu lipsesc de pe nici un laptop. Pe partea de tehnologii wireless are atât WLAN cât și bluetooth.

Bateria sa de tip Li-Ion oferă în jur la 4 ore și ceva dar numai în mod office. Sistemul de operare e Windows Home premium pe 64 de biți, iar dacă vreți să-l înlocuiți, optați tot pentru unul pe 64 de biți. Dacă vă interesează performanțele grafice, am pus un clip cu un joc care probabil că îl și știți:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: software licențiat (însă dacă nu avea, era mai ieftin), configurație mai mult decât decentă, e ușor, autonomie decentă și aspect plăcut.

Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Toshiba L855-10X e un laptop ce-l recomand deoarece face față multor jocuri, chiar și recent apărute. Nu e unul profesionist dar la un așa preț nu prea sunt multe alternative. Se adresează celor care vor software licențiat, iar dacă nu vă interesează acest aspect și țineți la un anumit buget, există o alternativă cu 4GB din această serie L855.

Te-ar mai putea interesa