Toshiba L830-115

Laptopul Toshiba L830-115 e unul de 13 inci dar acest aspect nu a afectat configurația ci doar portabilitate. Adică e mai mic dar și ușor comparativ cu cele de 15 inci. Configurația acestuia e una multimedia deoarece are i3, 4GB de RAM și placă video AMD HD 7550M. Deci se pot viziona filme, juca jocuri la detalii mici/medii și folosi aplicații office. Bineînțeles, prețul e mai mare față de cele de 15 inci că doar e un gadget compact (plus că are și Windows 7 preinstalat). Se adresează celor care călătoresc sau celor care vor un laptop mic și performant la locul de muncă. Satellite L830-115 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Toshiba Satellite L830 106 1
Așa arată
Toshiba Satellite L830 106 2
Din lateral

Specificații tehnice

Core i3-2377M de 1.5 GHz  e un procesor cu frecvență scăzută și care e foarte bun. Spun asta pentru că e performant și are un consum redus (deci și autonomia va fi pe măsură). Ecranul de 13.3 inci e unul LCD LED HD și densitatea pixelilor e mai mult decât decentă. Puteți să optați pentru un upgrade la memorie RAM dar numai în caz că vă plac jocurile. Altfel, cei 4GB sunt suficient pentru jocurile mai simple sau poate că nici nu aveți pretenții mari.

Puteți stoca o mulțime de filme sau melodii pe acesta deoarece are 640GB. Extinderea sa se poate realiza cu ajutorul unui HDD extern. Placa video AMD Radeon HD 7550M e una cu tehnologie nouă și se observă din faptul că face parte din seria 7000M. E pe 64 de biți și poate fi comparată cu mult modele pe 128 de biți. Performanțele sale se apropie de modele precum GT 425M sau GT 525M. Dotările prezente pe acesta sunt cele obișnuite chiar dacă e mic (difuzoare, unitate DVD, trei USBuri, bluetooth, HDMi etc.) Îi lipsește doar tastatura numerică care mi se pare normal să lipsească.

Acumulatorul să oferă circa 4 ore de utilizare, autonomie care diferă în funcție de setări. Ca și performanțe, HD 7550M e similară cu GT 525M și se poate observa cel mai bine în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: placă video performantă, procesor decent chiar dacă nu e Ivy Bridge, multitasking bun, autonomie mare, fiabilitate și design plăcut.

Minusuri: cred că prețul.

Concluzie

Acest Toshiba L830-115 e una dintre cele mai bune alegeri dacă tindeți spre un model mic și performant, iar dacă vă place culoarea, nu văd de ce nu optați pentru el. Am pus jos un clip cu prezentarea unui model similar și se observă că tastatura e una cu taste depărtate (bine realizată):

Te-ar mai putea interesa