Toshiba L735-138

Laptopul Toshiba L735-138 sau Satellite L735-138 e un gadget portabil, performant şi elegant. Portabilitatea se datorează faptului că e un model de 13 inci deci cu o greutate scăzută dar şi dimensiuni ceva mai reduse. Configuraţia acestuia e una destul de bună însă nu de ultimă generaţie şi aci mă refer la procesorul Core i5 Sandy Bridge şi la placa video 315M de la NVIDIA. Designul acestuia e unul foarte reuşit în special datorită suprafeţei lucioase pe alb, însă arăta mult mai bine dacă era în totalitate alb (partea de jos e pe negru). Spun asta pentru a concura cu modelele Vaio de la Sony, care oricum sunt mult mai scumpe. La prima vedere aţi putea spune că e de 17 inci (deoarece are codul L735) însă e un model de dimensiuni mici, iar dacă doriţi un model de 17 inci, Satellite L750-1LC e recomandarea mea. Acest laptop L735-138 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Cam aşa arată din faţă (dar fără tastatură numerică)

Specificații tehnice

Procesorul de pe acest laptop e unul Intel Core i5 model 2430M care are o frecvenţă de 2.4 GHz şi o placă video cu suport HD. E vorba despre modelul Intel HD Graphics 3000 care e ideal pentru utilizare office (veţi beneficia de autonomie maximă). Mai exact, ecranul e de 13.3 inci LCD LED cu rezoluţie HD şi din păcate nu vine cu protecţie mată. Are o capacitate de 4 GB de RAM la o frecvenţă de 1333MHz iar aceasta poate fi extinsă la 6/8 GB după preferinţe.

Placa video 315M e una dedicată de 1 GB pe 64 de biţi şi nu se adresează celor pretenţioşi deoarece nu se poate compara cu una de 64 de biţi mai nouă sau una de 128 de biţi. Însă puteţi juca toate jocurile la detalii medii şi să vizionaţi chiar şi filme Full HD pe HDMI. HDDul e unul SATA II de 5400 RPM şi are un spaţiu de stocare de 640 GB.

Dotările sale sunt destul de multe şi diversificate: unitate DVD, cameră web, cititor de carduri, difuzoare stereo, tehnologie audio Dolby Advanced Audio, o ieşire aduio, două USBuri 2.0, microfon, HDMI, VGA, LAN, bluetooth şi WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Windows 7, are un design plăcut, cântăreşte doar 2.1 kilograme, autonomie maximă de 5 ore, bluetooth,

Minusuri: Toshiba L735-138 putea fi mai accesibil.

Concluzie

Acest laptop Toshiba L735-138 se adresează celor care călătoresc deoarece e portabil, robust şi are o durată de viaţă mare, dar şi celor care nu-şi pot permite un Sony Vaio performant. Jos am pus un clip cu un model similar:

Te-ar mai putea interesa