Toshiba Encore WT8-A-102, tabletă de 8″

Toshiba Encore WT8-A-102 e o tabletă cu Windows ceva mai accesibilă decât altele și care are un design mai special. Arată precum un smartphone mai mare dar e o variantă recent apărută de aceea are și Windows 8.1. Acest sistem de operare se adresează utilizatorilor de tip office deoarece și specificațiile sunt corespunzătoare. Androidul e mai mult pentru cei care preferă partea multimedia a unei tablete, și chiar și prețul e ceva mai diferit. Nu are 3G, dar are atât WiFi cât și bluetooth. Deci se poate conecta la un hotspot ori puteți conecta periferice wireless la ea.

E ceva mai scumpă decât o tabletă cu Android și e de înțeles deoarece sistemele de operare sunt diferite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Ecranul acestei tablete e unul HD cu diagonală de 8 inci iar imaginea va fi detaliată. Prefer cele cu ecran HD deoarece îmi place să vizionez conținut mai de calitate. E important ca ecranul să aibă o rezoluție ridicată deoarece puteți citi cu ușurință fără a mai da zoom. Având în vedere că e o tabletă pentru uz office, acest aspect are un rol destul de important. Procesorul ei e un Intel Z3740D de 1.3GHz și placa video integrată e tot de la Intel.

Sistemul de operare Windows 8.1 necesită ceva mai multe resurse hardware. De aceea e nevoie de cel puțin 2 GB de RAM (sistemul consumă în jur de 1GB) și un spațiu de stocare modest – 32GB. Sistemul e instalat pe el, deci spațiul utilizabil e ceva mai mic iar dacă vă place să stocați diverse, puteți opta pentru un card de memorie ori un serviciu online.

Dotările sale sunt importante având în vedere utilitatea sa: cameră frontală de 2MP+una de 8MP în spate, difuzoare stereo, slot pentru card, bluetooth, GPS, HDMI, audio, USB și microfon. Nu e dotată cu 3G, dar puteți folosi funcție WiFi hotpot a unui smartphone.

Plusuri: cam 7 ore de utilizare normală (excelent pentru o baterie cu 2 celule), preț foarte bun, spațiu generos, suficientă memorie RAM și designul.
Minusuri: la acest preț nu are.

Toshiba Encore WT8-A-102 e una din multele modele ale seriei Encore, dar aceasta e una dintre cele mai ieftine variante. Caracteristicile și specificațiile ei sunt numai bune pentru Windows 8.1. Jos e un clip cu o tabletă similară, unele poate au o culoare diferită pe spate (acest aspect nu afectează prețul).

Te-ar mai putea interesa