Toshiba C855-1KP

Laptopul Toshiba C855-1KP face parte din noua serie Satellite C855 și e unul foarte bun. Vine cu 4GB de RAM și un procesor Core i3 din a doua generație numită Sandy Bridge. Restul configurației e și ea bună deoarece hardul e suficient de mare, iar ecranul de 15.6 inci e unul HD+. Se poate observa din prima poză că tastatura e diferită față de modelele de anul trecut, tastele sunt puțin depărtate iar touchpadul e fost și el redesenat. Deci noile laptopuri au suferit modificări atât hardware cât și de design. Poate fi achiziționat și în rate în caz că nu vi-l permiteți așa cu banii jos. C855-1KP are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Așa arată

Specificaţii tehnice

Procesorul său Core i3-2310M de 2.1 GHz e recomandarea mea pentru cei care vor viteză de procesare. Pentru aplicații office chiar și un Pentium e bun, cele Core i sunt mai mult pentru jocuri. Bineînțeles e vorba de un laptop de 15 inci iar rezoluția ecranului nu a fost schimbată, fiind aceeași – 1366 cu 768 pixeli. Cei 4GB de memorie RAM au o frecvență de 1333 MHz și pot fi extinși la 8GB. Plasa sa video Intel HD Graphics e un model 3000 deoarece e vorba de Sandy Bridge.

Dotările sale sunt unitate DVD, cameră web, difuzoare, porturile (HDMI, VGA, USBuri etc) și WLAN. Bateria sa oferă până la 5 ore de funcționare dar numai dacă optați pentru modul economic. Greutatea sa e de 2.3 kilograme care e ușor sub medie, motiv pentru care are o bilă albă din partea mare. Diferența de greutate nu e foarte evidentă. Vine cu Free DOS care mai reduce din preț sau mai bine zis nu piperează prețul. Spun asta pentru că laptopurile cu Windows sunt cu vreo 400 lei mai scumpe decât cele fără.

Având în vedere caracterisiticile sale speciale, parcă nu prea are concurență iar raportul caracteristici/preț e foarte bun.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un procesor performant, USB 3.0, e ușor, tastatura arată bine, a fost lansat de curând și fiabilitate.

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

Acest Toshiba C855-1KP e cea mai bună recomandare de la acest producător, pe culoarea alb și dacă vă doriți configurație office. Această alegere e foarte bună în special dacă doriți fiabilitate dar nu aveți nevoie de o placă video dedicată. Dacă vreți să vedeți mai bine acest model, atunci vă recomand clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa