Toshiba C660D-19H

Acest laptop Toshiba C660D-19H e cel mai ieftin laptop al acestui brand și poate fi găsit și sub numele de Toshiba Satellite C660D-19H. În general,  laptopurile lor au procesoare Intel dar văd că Toshiba dorește să intre în rând cu ASUS și Acer. Aici fac referire la faptul că dorește să producă și modele ieftine (sub 1.500 lei) cu procesoare AMD. Vine ca alternativă la model Toshiba C660D-13H care are procesor AMD Single Core. Din punctul meu de vedere acest model e soluția ideală pentru cei care doresc un laptop multimedia, adică puțin din toate (filme, jocuri, muzică, internet). Dar poate fi și un model Office de excepție având în vedere că procesorul e unul cu două nuclee care oferă performanțe decente. Odată cu alegerea acestuia vă puteți bucura și de funcționalitatea sa având în vedere numărul mare de porturi și tehnologii (audio, wireless etc.). Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul AMD e unul E-350 de 1.6 GHz APU din familia Fusion adică are o placă video integrată Radeon HD 6310 care e un model foarte reușit. Acesta are un cache de 1 MB și tehnologie 40 nm deci Windows 7 ar fi cel mai recomandat sistem de operare pentru acesta. Spun asta pentru că are și 2 giga de RAM de tipul DDR3 la 1066 MHz. Aceasta poate fi mărită chiar și la 8 giga dar mai mult de 4 sau 3 nu cred că va fi nevoie.

Aici vorbim despre un ecran LCD cu iluminare LED numit TruBrite. Acesta are o diagonală de 15.6 inci și o rezoluție HD+. Are un hard disk de 320 de giga și care e un model SATA. Despre placa video integrată  HD 6310 pot spune că se descurcă „binișor” în jocuri, adică puteți juca multe jocuri noi dar la detalii mici.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații vine cu unitate DVD, cameră web, un difuzor integrat, cititor de carduri, LAN, WLAN, două USB-uri 2.0, microfon integrat, o ieșire audio, VGA și bluetooth.

Păreri pro și contra achiziției

E un model ieftin cu performanțe decente, cu o greutatea de numai 2.5 kilograme, suport audio HD și o autonomie de cel mult . Putea fi un model Office de mai bun dacă avea să zicem Windows 7 preinstalat. Dar și așa raportul performanță/preț e foarte bun, iar un Windows 7 i-ar fi ridicat prea mult prețul.

Concluzie

Sunt curios dacă laptopul Toshiba C660D-19H va fi ultimul model cu o asemenea configurație la un așa preț pentru anul acesta sau vom vedea și alte modele similare.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Toshiba C660D-19H”

  1. La un asa pret existau cateva alternative de la alte branduri doar ca la acesta beneficiezi si de garantia.. no matter what… si deci indiferent ce s-ar intampla cu el, garantia poate interveni.

  2. Nu ştiu dacă acea garanţie e prea importantă. Eu cred că la Toshiba e mai important faptul că la notebook-urile lor nu ai probleme după ce le achiziţionezi ca la alte branduri.

Comentariile sunt închise.