Toshiba C55-A-16D, laptop multimedia din seria Satellite

Toshiba C55-A-16D poate fi următorul laptop dacă vă plac filmele, jocurile ori navigarea pe web. Toate acestea pentru că e un laptop multimedia, adică are o configurație corespunzătoare (cu placă video dedicată). Designul e același ca și la restul modelelor Satellite C55 doar că acesta e în două culori: argintiu cu negru. Are o construcție solidă, după cum ne-am obișnuit de la predecesoarele, iar fiabilitatea e una pe măsură. E o alegere bună pentru acasă iar dacă nu vă convine prețul, puteți alege un model cu Pentium deoarece sunt destule modele pe piață. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Am pus atât această poză cât și un clip la final pentru a vă putea face o idee despre cum ar arăta.

Așa arată
Așa arată

Procesorul I3-3120M de 2.5 GHz e o alegere bună dacă vă interesează performanțele oferite în special de acesta. Spun asta deoarece restul configurației e cea tipică: 4GB RAM și hard de 750GB. S-ar putea ca unele laptopuri în acest buget să ofere un hard mai mic sau mai mare, dar prețul e justificat. Nu oferă un ecran ceva mai deosebit decât al altor laptopuri, e același LCD LED de 15.6 inci cu rezoluție de 1366 cu 768 pixeli.

Placa video Geforce 710M nu ar trebui neglijată deoarece poate reda diverse jocuri, după cum se poate observa în clipul de jos, se descurcă de minune:

Dotările sale poate că le cunoașteți deoarece le găsiți și la multe alte laptopuri, chiar și mult mai ieftine. Totuși oferă în plus: bluetooth și port USB 3.0. Tehnologia bluetooth poate fi utilă pentru conectarea wireless a unui mouse fără a ocupă portul USB cu un adaptor bluetooth. Cât despre portul USB 3.0, e unul foarte bun din punct de vedre al vitezei de transfer a datelor. Autonomia oferită e cea de 3 ore și ceva în mod office sau economic deoarece bateria e de 6 celule.

Plusuri: performanțe decente în aplicații, destul de ușor pentru dimensiunile sale, bun pentru vizionarea de filme 720p, portabil și altele

Minusuri: nu are Windows 8.

Concluzie

Acest Toshiba C55-A-16D e unul dintre multele modele disponibile pe piață și deci alternative sunt destule (chiar și cu alte tipuri de configurații). Prețurile sunt destul de atractive în special pentru cele cu Linux sau FreeDOS, lăsându-vă posibilitatea să optați pentru ce sistem de operare doriți (cel pe 64 de biți e o recomandare).

Te-ar mai putea interesa