≡ Meniu

Toshiba C55-A-1PX, laptop Satellite multimedia

Toshiba C55-A-1PX e un laptop din seria Satellite care are o configurație multimedia (datorită plăcii video dedicate) și un preț atractiv. Sunt mai multe modele dar acesta e unul negru cu Core i5 IvyBridge. Mai există și configurații mai ieftine cu Core i3, cu finisaj alb ori negru+gri. În funcție de bugetul alocat, puteți face o alegere dar Toshiba a demonstrat pe parcursul ultimilor ani că poate să ofere soluții portabile bune. Configurațiile multimedia aduc un plus de performanță grafică în comparație cu configurațiile office (are 710M).

Prețul e foarte bun având în vedere acel discount și că nu are are Windows, ci are FreeDOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Notebook-ul

Notebook-ul

Procesorul său e un Haswell performant cu Turbo Boost și HD 4600 – Core i5-4200M de 2.5 GHz. E perfect dacă vă interesează un laptop performant și nu unul care să oferă o autonomie ridicată (sunt acele modele cu procesoare care au tehnologii de reducere a consumului). Ecranul nu are caracteristici speciale deoarece e vorba de un model standard, adică are o rezoluție HD și o diagonală de 15 inci.

Restul configurației e următoarea: 8GB RAM (poate fi extinsă la 16GB prin înlocuirea plăcuțelor), GeForce 710M și hard de 1 TB. Placa video e una modestă din punct de vedere al performanțelor deoarece are o interfață de 64 biți și 2 GB memorie. Nu voi face o listă cu dotările acestui laptop deoarece sunt cam aceleași ca la oricare alt laptop nou, doar că oferă și câteva dotări interesante: bluetooth, USB 3.0, DTS etc. Aș prefera un sistem de operare Windows 7 dar puteți instala și 8.1 dacă vă place acea interfață de la 8. E bine să verificați îninte care sunt drivere disponibile de la producător și cu ce sistem de operare sunt compatibile.

Plusuri: e accesibil, are o greutate de doar 2.3 kg, placă video dedicată cu suficientă memorie video, fiabilitate crescută, peste 4 ore de autonomie în modul economic (aplicații și navigare web), bluetooth (pentru a conecta diverse periferice wireless, precum un mouse) și altele.
Minusuri: nu prea are.

Toshiba Satellite C55-A-1PX e un laptop interesant în acest buget și care poate înlocui un desktop ori un laptop mai vechi. Clipul de jos e cu un alt laptop din această serie și arată la fel chiar dacă specificațiile sunt diferite. Îmi place și cele pe alb deoarece scot în evidență finisajele, tastatura și ecranul.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • florin

    Este un laptop bun,deja il folosim si sintem multumiti

Lasă un comentariu