Toshiba C55-A-1PX, laptop Satellite multimedia

Toshiba C55-A-1PX e un laptop din seria Satellite care are o configurație multimedia (datorită plăcii video dedicate) și un preț atractiv. Sunt mai multe modele dar acesta e unul negru cu Core i5 IvyBridge. Mai există și configurații mai ieftine cu Core i3, cu finisaj alb ori negru+gri. În funcție de bugetul alocat, puteți face o alegere dar Toshiba a demonstrat pe parcursul ultimilor ani că poate să ofere soluții portabile bune. Configurațiile multimedia aduc un plus de performanță grafică în comparație cu configurațiile office (are 710M).

Prețul e foarte bun având în vedere acel discount și că nu are are Windows, ci are FreeDOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Notebook-ul
Notebook-ul

Procesorul său e un Haswell performant cu Turbo Boost și HD 4600 – Core i5-4200M de 2.5 GHz. E perfect dacă vă interesează un laptop performant și nu unul care să oferă o autonomie ridicată (sunt acele modele cu procesoare care au tehnologii de reducere a consumului). Ecranul nu are caracteristici speciale deoarece e vorba de un model standard, adică are o rezoluție HD și o diagonală de 15 inci.

Restul configurației e următoarea: 8GB RAM (poate fi extinsă la 16GB prin înlocuirea plăcuțelor), GeForce 710M și hard de 1 TB. Placa video e una modestă din punct de vedere al performanțelor deoarece are o interfață de 64 biți și 2 GB memorie. Nu voi face o listă cu dotările acestui laptop deoarece sunt cam aceleași ca la oricare alt laptop nou, doar că oferă și câteva dotări interesante: bluetooth, USB 3.0, DTS etc. Aș prefera un sistem de operare Windows 7 dar puteți instala și 8.1 dacă vă place acea interfață de la 8. E bine să verificați îninte care sunt drivere disponibile de la producător și cu ce sistem de operare sunt compatibile.

Plusuri: e accesibil, are o greutate de doar 2.3 kg, placă video dedicată cu suficientă memorie video, fiabilitate crescută, peste 4 ore de autonomie în modul economic (aplicații și navigare web), bluetooth (pentru a conecta diverse periferice wireless, precum un mouse) și altele.
Minusuri: nu prea are.

Toshiba Satellite C55-A-1PX e un laptop interesant în acest buget și care poate înlocui un desktop ori un laptop mai vechi. Clipul de jos e cu un alt laptop din această serie și arată la fel chiar dacă specificațiile sunt diferite. Îmi place și cele pe alb deoarece scot în evidență finisajele, tastatura și ecranul.

Un comentariu la „Toshiba C55-A-1PX, laptop Satellite multimedia”

Lasă un comentariu