Toshiba C55-A-1PV, laptop Satellite office

Toshiba C55-A-1PV e un laptop alb din seria Satellite C55 cu configurație puternică dar de tip office. Se pot face și upgrade-uri hardware dacă mai aveți un buget mai mare, dar nu doriți un laptop foarte scump. Designul e unul plăcut și se poate observa că arată mult diferit față de seria precedentă (tastele sunt depărate, e mai ușor și culoarea albă predomină). E vorba de un laptop cu Core i5 Haswell care poate fi folosit chiar și pentru alte sarcini. Dacă nu vă place acest laptop, aveți din ce alege și mă refer la faptul că există laptopuri de tip multimedia.

Prețul e puțin mai piperat deoarece procesorul e unul de tip Haswell, adică din generația a 4-a. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

E un Intel Core i5-4200M cu tehnologie Turbo Boost astfel că-și poate mări frecvența când e nevoie (în special în programele profesionale). Ecranul său are o rezoluție HD și în rest are caracteristicile obișnuite. Memoria RAM e una de 4GB și nu e nevoie de mai mult deoarece e vorba de un laptop obișnuit. Hard diskul său de 750GB e o alegere bună chiar și dacă căutați un mediu de stocare generos.

Placa video e Intel HD 4600 și care e una integrată. Poate fi găsită doar pe noile procesoare Haswell iar pe unele e HD 4400 (cele cu consum redus). Nu l-aș recomanda pentru gameri ori cei care din când în când mai joacă un joc. Dotările acestui laptop sunt următoarele: unitate DVD, difuzoare stereo, HDMI, porturi diverse, bluetooth și WiFi. Acestea sunt cam cele mai importante dotări dar mai sunt și altele. Unitatea DVD e o dotare destul de des întâlnită dar pentru unii e destul de inutilă, deoarece instalarea sistemului se poate face de pe un stick USB. Eu aș alege un stick cu USB 3.0 datorită vitezei.

Are o greutate de 2.3 kg care e destul de redusă și ar fi fost și mai mică dacă nu avea DVD ori card reader. Sistemul de operare perfect pentru acesta poate fi fie 7 fie 8.1, dar depinde de preferințe.

Plusuri: autonomie ușor peste 4 ore, greutate de 2.3 kg, bluetooth, port HDMI, port USB 3.0 etc.
Minusuri: poate că nu e chiar accesibil.

Toshiba C55-A-1PV poate fi un bun înlocuitor pentru vechiul desktop ori laptop. O versiune pe alb e o alegere bună deoarece iasă ușor în evidență pe birou și e mai ușor de întreținut. Dacă nu ați mai văzut un astfel de laptop, v-am postat un clip în partea de jos cu un laptop alb.

Te-ar mai putea interesa