Toshiba C55-A-1NU, laptop Satellite cu Core i5

Toshiba C55-A-1NU face parte din seria Satellite, nu e ca și oricare alt model din această serie, ci e unul pe negru. Îmi place și cele pe alb deoarece la acelea designul iasă mai ușor în evidență (am pus un clip la final). Jos am postat și o poză cu acesta, dar se poate observa clar că arată diferit comparativ cu alte generații (în special la tastatură, unde tastele sunt depărtate). Și touchpadul are o formă diferită, doar că mulți preferă un mouse datorită preciziei mai ridicate. Laptopurile noi au componente hardware pe măsură dar tot nu pot depăși un desktop la capitolul performanță (dacă ținem cont de același buget).

Prețul acestui laptop e bun și nu are decât Free DOS, deci Windows 8.2 e necesar și nu oricare, ci o versiune pe 64 de biți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Notebook-ul
Notebook-ul

Procesorul Core i5-4200M e prezent pe destul de multe laptopuri și e mai bun decât alte procesoare Haswell, deoarece acesta nu e unul de tip power-saving. Adică nu are o frecvență mică și nici o tehnologie de economisire a energiei. Placa video e HD 4600, dar nu prea contează cât timp ai o placă video dedicată ca și GeForce 710M. Nu e cel mai performant model cu memorie dedicată dar e peste una integrată.

Ecranul său e cel standard – 15 inci HD cu iluminare LED. Poate pe viitor vom vedea o rezoluție mai bună și un panou ceva mai performant, pentru unghiuri de vizibilitate mai bune. Pe partea de stocare are 750GB dar tot nu se compară cu un SSD. Placa 710M nu e cea mai nouă dar apreciez că are 2 GB memorie video. Nu-i lipsește nimic pe partea de dotări, dar are chiar și bluetooth, USB 3.0 etc. bateria sa e cea cu care nea-am obișnuit, deci nu e de 4 celule cum am văzut la unele laptopuri, ci de 6 celule.

Plusuri: are o autonomie bună în mod economic, USB 3.0, fiabil, procesor Core i5 Haswell, poate reda jocuri etc.
Minusuri: nu prea are.

Toshiba Satellite C55-A-1NU . Chiar dacă jos am pus un clip cu un model alb, diferențele nu sunt așa de mari, poate doar la partea hardware. Laptopurile sunt bune pentru cei care vor mobilitate, nu vor multe cabluri prin jur și nu țin neapărat să aibă un gadget foarte performant.

Te-ar mai putea interesa