Texet TM-9758 9.7 IPS, tabletă mare cu Android 4.2 JB

Texet TM-9758 e o tabletă de 9.7 inci cu IPS deci primul lucru care-l veți aprecia va fi claritatea imaginii din diverse unghiuri. Îmi plac tabletele mari deoarece poți vedea mai mult pe el, imaginea e mare, puteți pune mai multe aplicații și parcă sunt mai ușor de folosit cu un stand. Adică sunt ok pentru cei care o vor pentru acasă, însă pentru cei care călătoresc sau se află mai tot timpul în mișcare, o tabletă de 7 inci sau puțin mai mare ar fi perfectă. Aceasta are doar WiFi iar pentru accesarea internetului e nevoie de un hotspot. Tabletele cu 3G sunt mai scumpe și e nevoie și de o cartelă pentru ea cu opțiune de ‘net.

O astfel de tabletă e accesibilă pentru utilizatorii care își dorește un gadget cu ecran mare și nu sunt multe branduri care oferă alternative. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul său l-am văzut pe multe tablete recent lansate și e destul de bun chiar și când vine vorba de jocuri. Are și un procesor grafic Mali 400 care cred că a devenit destul de popular. Pe partea de imagine are un ecran de 9.7 inci cu panou IPS. Rezoluția nu e foarte mare dar e acceptabilă – 1024 cu 768 pixeli.

Pe partea de memorie RAM are o capacitate de 1GB și un spațiu de stocare de 8GB (utilizabil e mai mic). Dotările unei tablete diferă de cele ale unui laptop dar sunt acceptabile: cameră web de 0.3 MP, cameră principală de 2MP, slot pentru card, procesor grafic, bluetooth, WiFi, USB etc. versiunea de Android e la 4.2 și e numită Jelly Bean ca și pentru 4.1 și 4.3. Android 4.4 e cel mai nou iar seria e denumită KitKat.

Plusuri: baterie mare (autonomie suficientă), bluetooth, arată bine, ecran HD, Android 4.2 și prețul atractiv.
Minusuri: nu prea sunt.

Texet TM-9758 face parte din segmentul mid-range, adică mijlociu. Nu poate fi comparată cu unele tablete din unele puncte de vedere dar în mare pare a fi alegere ideală. Nu prea văd rostul unui ecran prea detaliat cât timp aveți deja un televizor sau monitor FullHD pentru filme, jocuri etc. Totuși o ieșire HDMI putea fi utilă dar nu toți folosesc această dotare.

Te-ar mai putea interesa