Texet TM-9758 9.7 IPS, tabletă mare cu Android 4.2 JB

Texet TM-9758 e o tabletă de 9.7 inci cu IPS deci primul lucru care-l veți aprecia va fi claritatea imaginii din diverse unghiuri. Îmi plac tabletele mari deoarece poți vedea mai mult pe el, imaginea e mare, puteți pune mai multe aplicații și parcă sunt mai ușor de folosit cu un stand. Adică sunt ok pentru cei care o vor pentru acasă, însă pentru cei care călătoresc sau se află mai tot timpul în mișcare, o tabletă de 7 inci sau puțin mai mare ar fi perfectă. Aceasta are doar WiFi iar pentru accesarea internetului e nevoie de un hotspot. Tabletele cu 3G sunt mai scumpe și e nevoie și de o cartelă pentru ea cu opțiune de ‘net.

O astfel de tabletă e accesibilă pentru utilizatorii care își dorește un gadget cu ecran mare și nu sunt multe branduri care oferă alternative. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Tableta
Tableta

Procesorul său l-am văzut pe multe tablete recent lansate și e destul de bun chiar și când vine vorba de jocuri. Are și un procesor grafic Mali 400 care cred că a devenit destul de popular. Pe partea de imagine are un ecran de 9.7 inci cu panou IPS. Rezoluția nu e foarte mare dar e acceptabilă – 1024 cu 768 pixeli.

Pe partea de memorie RAM are o capacitate de 1GB și un spațiu de stocare de 8GB (utilizabil e mai mic). Dotările unei tablete diferă de cele ale unui laptop dar sunt acceptabile: cameră web de 0.3 MP, cameră principală de 2MP, slot pentru card, procesor grafic, bluetooth, WiFi, USB etc. versiunea de Android e la 4.2 și e numită Jelly Bean ca și pentru 4.1 și 4.3. Android 4.4 e cel mai nou iar seria e denumită KitKat.

Plusuri: baterie mare (autonomie suficientă), bluetooth, arată bine, ecran HD, Android 4.2 și prețul atractiv.
Minusuri: nu prea sunt.

Texet TM-9758 face parte din segmentul mid-range, adică mijlociu. Nu poate fi comparată cu unele tablete din unele puncte de vedere dar în mare pare a fi alegere ideală. Nu prea văd rostul unui ecran prea detaliat cât timp aveți deja un televizor sau monitor FullHD pentru filme, jocuri etc. Totuși o ieșire HDMI putea fi utilă dar nu toți folosesc această dotare.

Lasă un comentariu