Televizoare

Televizoarele au progresat foarte mult şi de aceea eu le consider gadgeturi, incluzându-le în categoria gadgeturilor.
Producători ca Samsung şi LG au ajuns să devanseze producători consacraţi cum sunt Philips şi Sony. Asta datorită preţurilor mici practicate şi calităţii aparaturii pe care o vând. Acestea vin cu tot mai multe tehnologii printre care se află cea 3D, software integrat pentru navigare web (exemplu: Smart Hub) etc. Iar, pe viitor cică vom vedea televizoare cu consolă integrată sau poate chiar și cu Android.

În țara noastră cei mai populari producători sunt Samsung, Horizon, Allview, Star-Light, LG și Philips.
Branduri autohtone sunt Horizon, Allview și Star-Light. Aceștia se evidențiază cu televizoare de calitate. Modelele de la ei care au Android integrează și Chromecast așa încât să puteți oglindi ecranul laptopului pe televizor.

Tehnologii populare în televizoarele anilor 2020 și 2021 sunt rezoluție 4K, procesorul quad core, suportul HDR și software-ul inteligent. La Samsung avem Tizen, iar la LG webOS. la Philips e prezent sistemul lor sau Android.

Multă lume nu știe cum să aleagă un televizor, iar recomandarea mea ar fi să alegeți diagonala în funcție de mărimea camerei. O diagonală medie ar fi de 32 sau 43 inci. Software-ul inteligent vă va fi util doar dacă vreți să urmăriți diverse servicii de streaming. Dacă vreți să vă uitați la filme de pe calculator atunci o puteți face de pe un hard extern. Am încercat variante precum screen mirroring (de pe PC), cast (din Windows 10) și filme de pe NAS prin Plex, dar cea mai bună variantă a rămas cea cu hardul extern.