Star-Light SSIM-460FSS, side by side ieftin și bun

Star-Light SSIM-460FSS este un aparat frigorific din segmentul inferior, însă tot este mai mare decât o combină (poate fi chiar cât 2 frigidere sau 2 combine mai mici). Are un volum de 460 litri, compresor Inverter, Total No Frost, funcții de super răcire și super congelare. Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale aparatului și care ajută la o justificare mai bună a prețului. Având în vedere cât costă, pot spune că se adresează oricui și trebuie să aveți și o bucătărie mare. E important și unde îl instalați, dar în principiu e bine să nu o puneți aproape de un geam (pentru a avea mai multă lumină în bucătărie).

Dacă nu vi-l permiteți dar aveți nevoie de un aparat frigorific mare, puteți alege ratele fixe ori o combină frigorifică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Are un sistem de răcire avansat și e destul de ok pentru cei care vor să câștige bani prin plata unei facturi mai mici la energie. E vorba de No Frost care ar trebuie să fie standard pe toate aparatele frigorifice mari și este prezent la ambele compartimente (este menționat „Total”). Volumul generos este unul împărțit așa: 189 litri la congelator și restul de 271 litri este la frigider. Capacitatea de congelare de 12 kg la 24 de ore mi se pare ok având în vedere că nu veți cumpăra mai multe alimente.

Ca oricare alt aparat frigorific mare și la acesta vedem un design modern, însă finisajul este pe inox. Pe partea de design se observă aspectul minimalist cu mânerele verticale, iluminarea cu LED și panoul de control la interior. Unele side by side-uri vin cu dozatoare pentru apă rece sau/și cuburi de gheață. Oferă un control electronic reușit care poate fi folosit cu ușurință, dar trebuie să deschideți ușa. Sunt incluse suporturi pentru sticle și ouă. Nivelul de zgomot mi se pare destul de scăzut pentru cât e de mare – 41 dB (diferențele între aparate sunt foarte mici).

Plusuri: toate acele caracteristici speciale menționate mai sus, performanțele, este silențioasă, elegantă și fiabilă.
Minusuri: nu se adresează oricui.

Star-Light SSIM-460FSS este unul dintre cele mai scumpe aparate frigorifice, dar e și performant. Acest brand oferă numeroase variante care pot fi chiar și pe alte culori, în caz că aveți anumite preferințe.