Star-Light FCF58GRTS, aragaz cu aprindere electrică

Star-Light FCF58GRTS e un aragaz de la un brand experimentat și care oferă multe soluții pentru acasă. Chiar dacă nu a apărut de mult timp pe piața din România, Star-Light oferă soluții accesibile ori bine dotate. Aparatele clasice sunt prima opțiune deoarece sunt mai ieftine, iar cei care vor o bucătărie mai modernă, aleg cele care se instalează diferit și ocupă puțin spațiu.

Bugetul trebuie să fie destul de mare dacă vreți să optați pentru incorporabile deoarece numai cuptorul poate costa cât acest aragaz, dar e cu alimentare electrică și are ceva mai multe funcții. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Păreri pro și contra

Plita e alimentată pe gaz ca și cuptorul și are aprindere electrică pentru a ușura viața de zi cu zi. Pictogramele de lângă butoane vă vor fi de folos și nu e nevoie să citiți manualul de instrucțiuni. Arzătoarele sale sunt de puteri variabile și puterea lor e direct proporțională cu mărimea lor. E și normal să  fie așa, iar cel cu două inele de ardere sunt și mai puternice (sunt de tip Wok), dar aici nu e cazul. În general aragazurile cu 5 arzătoare au un arzător central de care vă spuneam anterior și doar în anumite bucătării poate fi util. Pentru acasă, e suficientă o plită cu arzătoare de 0.9-2.5 kW.

Cuptorul are următoarele dotări: grill, rotisor, alimentare cu gaz, alimentare electrică, timer și 3 funcții clasice (iluminare interioară, încălzire inferioară, încălzire superioară). Accesoriile incluse sunt cele clasice și care le găsiți la alte modele: tavă, grătar cuptor, piciorușe ajustabile. Caracteristicile speciale țin de design deoarece sunt următoarele: mâner cuptor din aluminiu, protecție butoane și capac din sticlă. La multe modele ieftine capacul e metalic dar unul din sticlă oferă un finisaj din sticlă.

Plusuri: are aprindere electrică, finisaj elegant, capac din sticlă plită, generoasă, rotisor etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Star-Light FCF58GRTS e un aparat care poate ocupa mai mult spațiu decât modelul anterior deoarece are o lățime de 58 cm. Acest aspect oferă și avantaje (cuptor mai voluminos, plită mai mare). O plită mare ne permite să punem vase de dimensiuni generoase.