Star-Light ACM-12FOWF, aparat de aer condiționat cu WiFi

Modelul din imaginea de jos se numește Star-Light ACM-12FOWF și e o variantă cu WiFi, adică poate fi controlat de la o distanță mai mare (cu ajutorul unui telefon). Se poate folosi și telecomanda inclusă care oferă numeroase butoane pentru diversele funcții. Aveți inclusă unitatea exterioară și e cea din imagine, iar voi trebuie să căutați doar o firmă autorizată pentru montaj. Aparatul de aer condiționat ales trebuie să corespundă cu spațiul, adică aparatul va răci rapid dacă se respectă recomandările producătorului. În cazul de jos, aparatul poate răci o suprafață cuprinsă între 12 și 18 mp.

Designul pare să fie aceleași la cele mai multe serii de la acest brand și e destul de plăcut, iar ecranul digital e unul ascuns și pe alb. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Dacă vreți ceva mai ieftin atunci puteți alege un model fără wireless precum acest ACT-12ETL de la Star-Light. Se poate vedea aici o comparație între cele două modele.

Capacitatea de încălzire e ceva mai mare decât cea de răcire, motiv pentru care recomand să-l folosiți și pe timp de iarnă. Modelele portabile sau compacte nu oferă această funcție și nici nu vin cu o unitate externă. Modelul standard cum e și cel de sus oferă numeroase avantaje plus că nu ocupă spațiu prin locuință. Timerul mi se pare foarte util deoarece de multe ori dorim să avem temperatura ideală când venim din oraș sau la locul de muncă, adică se poate programa aparatul când să pornească.

Păreri pro și contra

E un aparat silențios, eficient, ușor de controlat și accesibil. Puțini producători oferă controlul prin WiFi la un preț atât de mic, dar sunt variante și mai performante sau avansate dacă sunteți dispuși să cheltuiți mai mult. Poate dezumidifica aerul din locuință pentru ca voi să nu mai trebuiască să deschideți geamurile, iar condensul e eliminat prin intermediul unui furtun.

Star-Light ACM-12FOWF nu vine cu acel kit de instalare, dar poate fi cumpărat separat ori alegeți un serviciu de montare cu acel kit. A sosit timpul să renunțați la vechiul model și să montați unul cu consum mult mai redus deoarece are eficiență energetică superioară – A++. Aparatele mai vechi nu avea Inverter motiv pentru care consumul fluctua, însă acum noile modele mențin consumul și temperatura constante. Cu Follow Me, aparatul știe temperatura din apropierea telecomenzii, pentru ca voi să obțineți ambientul dorit.

Te-ar mai putea interesa