Cel mai bun SSD ieftin pentru laptop

Cel mai bun şi ieftin SSD vine de la Corsair, în variante de 40 GB şi 90 GB. Acest hdd-uri sunt cel mai bun upgrade pentru un laptop sau PC, având aceeaşi dimensiune cu cea a unui hard de laptop, 2.5 inci. Un asemenea hard disk poate fi instalat şi la un calculator. Aceste două variante sunt şi cele mai apreciate şi cumpărate de la acest magazin, aflându-se în topul preferinţelor românilor. Chiar dacă un asemenea Solid-State-Drive este scump, recomand un astfel de upgrade deoarece sistemul de operare va rula mai rapid, la fel şi în cazul jocurilor şi aplicaţiilor. În acest review, îţi voi spune care sunt cele mai ieftine şi cele mai bune SSD-uri de pe piaţă.

Preţuri şi poze

Toate cel trei sunt SATA 2.

Corsair Force SATA 2 de 120GB
Corsair Force SATA 2 de 90GB
Corsair Force SATA 2 de 60GB

Preţurile unor asemenea hard disk-uri încep de la 400 lei pentru 40 GB… Probabil spuneţi că preţurile sunt cam piperate, dar după cum am precizat anterior, aceste prezintă unele specificaţii impresionante, cum ar fi: timpul de acces mai mare mic ca la un hard clasic, viteza de transfer, citire şi copiere este dublă faţă de un hard normal, funcţionează şi la temperaturi scăzute, şi un alt avantaj este faptul că este precum o memorie deci nu cârâie şi nu scoate zgomot.

Poza 1

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Nota 10+

Le-aş fi dar 11, dar nota 10 cu + este nota maximă. Probabil ziceţi că specificaţiile (viteză de transfer, citire şi scriere; buffer) unui astfel de hard este aceeaşi cu a unui hard normal SATA 2. Păi nu-i chiar aşa… viteza de citire, transfer de până în 320 MB/s la Solid-State-Drive este valabilă, cât priveşte hardurile normale vitezele sunt la jumătate. În general, eu acord acaestă notă produselor de ultimă generaţie care în continuare mă uimesc prin performanţă, consum redus, dimensiuni bune (de 2.5 inci exact cât este hard diskul unui laptop) şi calitate.

În continuare, voi scrie şi avantajele unui asemenea hard, aceste avantaje nu sunt precizate la specificaţiile produsului.

Ceea ce defineşte un Solid-State-Drive este timp de acces de 0.1 ms (adică de 220 de ori mai mică ca la un HDD SATA 2), poate fi utilizat chiar şi la -40 grade C, rezistă la şocuri şi cel mai important lucru, nu cârâie. Dar, şi consumul de curent este ceva mai mic.

Deci, reiau faptul că un astfel de SSD este un upgrade bun pentru laptop. Pe un asemenea dispozitiv este recomandat instalarea aplicaţiilor, adică să fie hardul principal (master) şi să fie partiţia pentru Windows şi jocuri (40 de giga cred că ar putea fi suficient). Cel mai bun SSD ieftin pentru laptop ar putea fi un model Corsair.

Cu un astfel de hard sistemul de operare va rula mai rapid, deasemenea pentru jocuri şi aplicaţii. Deci, acest Solid-State-Drive trebuie folosit ca partiţia principală pe care se instalează Windowsul şi aplicaţiile, nicidecum folosit pentru stocarea filmelor, melodiilor, sau kiturilor pentru aplicaţii.

Cu cel mai ieftin SSD (cam 300 lei) poţi să-ţi upgradezi laptopul, astfel va porni cam de 10 ori mai rapid, la fel şi pentru jocuri.

Hard disk-ul de tip SSD recomandat de mine este cel de 60GB, chiar dacă este ceva mai scump. Poate ziceţi că mai bine vă luaţi un hdd normal pentru laptop cu spaţiu de stocare enorm de 1tb, 2tb sau chiar mai mult decât un astfel de hard.

Iar restul fişierelor (muzică, poze, filme), pot fi puse pe un HDD extern. Recomand Seagate Expansion, deoarece este cel mai bun HDD extern raport calitate/preţ de 500 GB, 1 TB sau 2TB.

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Cel mai bun SSD ieftin pentru laptop”

  1. In al doilea paragraf unde incepi sa vorbesti despre timpul de acces, cred ca ai vrut sa spui timpul de acces este mai mic (mult mai mic).

  2. Si – la fel de important – SSD-urile nu necesita DEFRAGMENTARE . Asta este ceva foarte frumos , cand te gandesti cat de greu merge un HDD cand este full , mai ales cele de la 1 TB in sus , si cat de mult dureaza defragmentarea …Sa nu mai vorbim de socuri mecanice sau termice . Eu am pierdut 300 giga de material video cu un WD de 1 TB , cand s-a blocat si a inceput sa sune ca un polizor …A cazut de pe birou … Adio si n-am cuvinte …

Comentariile sunt închise.