Sony Xperia Z, cel mai tare Sony al momentului e aici

Update:

  • Sony Xperia Z e aici! E cel mai reprezentativ smartphone de la Sony și are specificații destul de interesante: ecran 1080p de 5″, procesor Quad Core, 16GB, 2GB RAM și cameră foto de 13 MP. Deasemenea, prezintă rezistență la praf și apă.

Articolul din 17.01.2013:
Cel mai reprezentativ smartphone Sony de la ora actuală e Sony Xperia Z (cunoscut și sub numele de Yuga). E un telefon mobil High-End cu ecran Full HD de 5 inci, procesor Quad Core, 16GB, 2GB de RAM și cameră de 13 MP. A fost prezentat la CES 2013 alături de modelul ZL care are un design puțin diferit, caracteristici tehnice asemănătoare și un spațiu de stocare de 32GB. Am observat că designul telefoanelor e tot mai simplu iar configurația se apropie de cea a laptopurilor. Spre deosebire de concurență, acesta prezintă rezistență la praf și apă (până la 1 metru și cel mult 30 de minute).

Ar fi fost ideal dacă toate telefoanele ar fi rezistente la apă deoarece nu sunt accesibile, iar dacă scăpați apă pe el riscați să se strice și să pierdeți garanția. Nu sunt multe smaptphoneuri cu ecran FullHD care pot concura, însă fiecare producător a anunțat un astfel de model: Samsung S4, Lenovo K900, HTC Butterfly, Huawei Ascend D2 etc. Având în vedere dimensiunile ecranelor, sunt mai degrabă phablet-uri iar datorită marginilor înguste, nu sunt chiar așa de mari. Prețul său e unul destul de mare având în vedere că poate fi și un model sport. E disponibil pe alb, negru și violet. Xperia Z are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Z are o grosime de doar 7.9 mm și o greutate de numai 146 grame. Suportă un ecran de 5 inci cu rezoluție 1080p și spre deosebire de altele e unul de tip TFT. Densitatea pixelilor e foarte mare ceea ce presupună că imaginea e foarte detaliată, adică de 441 ppi. Chiar dacă are 16GB, are cititor de carduri care suportă carduri de până la 32GB. Are chiar și 2GB RAM care mi se pare suficientă pentru aplicațiile actuale.

Tehnologiile wireless sunt cele standard dar aduce și NFC. La capitolul multimedia e dotat cu: o cameră de 13MP cu filmare 1080p, cameră secundară de 2.2 MP cu filmare 1080p, ieșire audio etc. Sistemul de operare e Android 4.1.2 Jelly Bean care va primi viitoare upgradeuri. Procesorul său e  unul cu patru nuclee de tip Krait la 1.5 GHz, iar cel grafic e Adreno 320.

Alte caracteristici ar fi: browserul HTML5, GPS cu A-GPS, , TV-out, senzorii etc. Spre deosebire de alte smartphone-uri ale acestui producător, are o baterie de 2330 mAh care oferă 40 ore de muzică, maxim 11 ore de convorbiri și până la 530 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran suficient de mare pentru cei care vor un phablet, autonomie decentă, TV-out, rezistent la apă, procesor grafic de ultimă generație, multitasking decent și design elegant.

Minusuri: ecranul e unul simplu de tip TFT (un IPS era ideal) și nu e prea accesibil.

Concluzie

Acest Sony Xperia Z poate fi o alegere bună în special dacă un iPhone 5 vi se pare prea depășit din cele mai multe puncte de vedere. Jos am postat un clip în care se poate observa o comparație între acesta și S3. Pe viitor, va primi și un upgrade la Android 4.2 care se numește tot Jelly Bean. Ambele oferă caracteristici interesante, doar că Z are un ecran mai detaliat.

2 comentarii la „Sony Xperia Z, cel mai tare Sony al momentului e aici”

  1. Mai toate smartphone-urile din ziua de azi arata cam la fel si ofera cam aceleasi specificatii tehnice. Intr-un cuvant, sunt banale!

  2. La un moment dat au aprox. aceleași specificații, dar pentru ca cineva să le cumpere producătorii pun în ele ceva mai tare decât concurența – o cameră cu mai mulți megapixeli, un procesor cu mai multe nuclee, un ecran cu o densitate mai mare etc.

Lasă un comentariu