Sony Xperia U ST25I

Acest telefon mobil Sony Xperia U ST25I e cel mai mic din seria Xperia însă e la fel de performant ca și modelele mai mari Xperia P și S. E disponibil în variantele Black și White, însă dacă vreți ceva pe roz, partea de jos din plastic e detașabilă iar culoarea wallpaper-ul poate fi schimbată. Chiar și culoarea butoanelor se schimbă în funcție de wallpaper-ul ales. Aparent dă impresia unui „smartphone obișnuit” (cu ecran de 3,8-4 inci), doar că acesta are un ecran de 3.5 inci. Un model cu ecran de 3.8 inci e Sola care e la fel de reușit ca și acesta însă îi lipsește partea iluminată de jos.

Acesta e cea mai bună alegere în acest buget și e o alternativă ideală la Desire C, Galaxy Ace 2 sau One V. Însă și Ace 2 e un telefon bun deoarece oferă o autonomie mult superioară și un ecran de 3.8. Spre deosebire de cele menționate anterior, acesta are un procesor Dual Core de 1GHz, 8GB și o rezoluție de 854 cu 480 pixeli. Deci densitatea pixelilor e mare sau mai bine zis claritatea imaginilor e superioară altor telefoane – 280 ppi. Xperia U ST25I are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe negru
Spatele

Specificații tehnice

Are doar 110 grame pentru dimensiunile sale. În partea de jos a ecranului are cele trei butoane senzitive care pot fi folosite prin atingerea zonei transparente. Ecranul său de 3.5 inci e unul LCD LED cu rezoluție WVGA. Acesta e protejat de o suprafață specială dar nu e Gorilla Glass. Chiar dacă nu vine cu Android 4, ci cu Android 2.3, acel upgrade va fi disponibil în perioada următoare. Din păcate, interfața nu e mult diferită chiar și după upgrade cum se întâmplă și la Touch Wiz (de la Samsung). Pe partea de multimedia are sunet destul de clar, mufă jack, căști incluse (dar nu modele cu membrană), cameră de 5 MP cu filmare 720p și cameră secundară VGA.

Din păcate, Sony Xperia U nu are slot pentru card de memorie iar memoria RAM e de 512 MB. Spațiul de stocare de maxim 8 GB e satisfăcător pentru cei care nu au mai avut un smartphone până acum și deci nu sunt obișnuiți cu prea multe fișiere pe telefon. Pe partea de comunicații are chiar și DLNA care e funcție care vă permite să vizionați filme pe TV-ul compatibil.

Procesorul e unul cu chipset NovaThor U8500 și poate fi găsit pe multe telefoane, însă pe acesta e de 1GHz. Bineînțeles va face față oricărui joc deoarece e unul Dual Core iar procesorul grafic unul Mali 400. Restul caracteristicilor sunt cele cunoscute deoarece pot fi găsite pe diverse alte telefoane și care sunt tipice pentru smartphone-urile cu Android. Autonomia sa e mult superioară modelului P și se apropie de cea a lui Sola – 470 ore standby și 6,5 ore de convorbiri.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e mic, ecran superb, se simte bine/solid, upgrade la Android 4 ICS cât de curând, procesor Dual Core, memorie de 8GB și e disponibil și pe alb.

Minusuri: memorie RAM de 512MB și nu are slot pentru card.

Concluzie

Acest Sony Xperia U ST25I e o recomandare în acest buget, dar există și alternative (o parte din ele le-am enumerat mai sus). Având în vedere că are o baterie așa de mică nu putem avea pretenții la prea multă autonomie și deci Samsung ar fi alternativa ideală dacă vă doriți o autonomie mai mare. Însă acesta oferă o calitate audio mai bună, o cameră îmbunătățită și un procesor de 1 GHz.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Sony Xperia U ST25I”

  1. Cumparati-l daca nu aveti pretentii la capacitate de stocare, pentru useri aceasta este de doar 4 Gb , plus 2GB memoria telefonului , plus 2 GB pentru sistemul android.Altfel, e un telefon solid, rapid, cu un ecran cu o claritate peste medie.L-am luat din Belgia cu 170 euro si sunt f multumit de el.

Comentariile sunt închise.