Sony Xperia Sola MT27I

Cel mai nou model din seria Xperia e acest telefon mobil Sony Xperia Sola MT27I (cunoscut sub numele de Pepper) care se situează ca și performanțe între Xperia U și Xperia P. Deci nu se poate compara cu un S. Odată cu lansarea modelului, a fost prezentată și noua tehnologie senzitivă pentru ecran – Floating Touch. Spre deosebire de ecranele tactile actuale, interacțiunea dintre utilizator și ecran nu se face neaparat prin atingerea ecranului, se poate face chiar și numai prin apropierea degetelor de aceasta. În clipul de jos se poate vedea cel mai bine acest lucru.

Sony Xperia Sola vine în trei culori interesante/plăcute (alb, negru și roșu), dar pe negru arată cel mai bine. Am ales să pun niște poze cu varianta pe roșu pentru a scoate în evidență formele sale și design-ul puțin diferit (nu mai are acea parte transparentă în partea de jos). Văzut din lateral, îți dă impresia că sunt două telefoane suprapuse: unul mai subțire de culoarea neagră și unul mai gros care poate să vină în trei culori. În România, are un preț bun Vezi prețul special de azi », deci e un model chiar accesibil.

Poze

Pe roșu
Spatele

Specificații tehnice

Acesta are o grosime de 9.9 mm și o greutate de numai 107 grame (deci e mai ușor decât modelul U). Vine cu cele trei butoane senzitive în partea de jos. Densitatea pixelilor e destul de bună datorită rezoluției 480×854 pixeli la un ecran de 3.7 inci. Ecranul e însoțit tehnologia Floating Touch și de o protecție suplimentară care-l protejează împotriva zgârieturilor (nu e Gorilla Glass 2). Pe partea de multimedia are mufă audio 3.5 mm, difuzoare stereo, slot pentru card microSD, cameră de 5 MP cu filmare HD.

La capitolul comunicații Sony Xperia Sola MT27I vine chiar și cu suport NFC pe lângă cunoscutele tehnologii de date (3G, WLAN, bluetooth etc.) Memoria internă utilizabilă e de 5GB din cei 8GB. Deci nu mai aveți nevoie de un card suplimentar iar multitasking-ul mi se pare decent la o memorie RAM de 512 MB. Procesorul acestui model e unul Dual Core de 1GHz cu chipset NovaThor U8500. Sistemul de operare care rulează pe acest smartphone e Android 2.3 Gingerbread și e plănuit un upgrade la 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bateria incorporată e una de 1320 mAh care oferă o autonomie de circa 6 ore de convorbiri, 470 de ore în stand-by și 40 ore de muzică. Aceeași autonomie o veți găsi și la restul modelelor și nu e chiar grozavă comparativ cu cea a telefoanelor de la Samsung. Se poate observa și cât de bine filmează:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: accesibil, performant, compact, elegant, îmi place tare mult animația aceea din fundal, are slot pentru card și ecranul cu tehnologia Floating Touch (deci puteți folosi telefonul chiar și dacă purtați mănuși).

Minusuri: autonomia pare să nu fie punctul foarte al modelelor din noua serie în special că au baterii incorporate.

Concluzie

Chiar dacă Xperia Sola MT27I nu are cine știe ce cameră foto, cameră secundară și ecran foarte mare, e un model pe gustul meu care poate fi folosit ușor cu o singură mână, calitatea imagini e foarte bună și arată destul de bine atât pe alb, cât și pe negru. Am pus și un clip cu acesta dar din păcate nu e un clip prea reușit:

Te-ar mai putea interesa