Sony Xperia SGPT132E2/S.E2, tabletă Sony cu Tegra 3

Actualizare: Inițial acest Sony Xperia SGPT132E2/S.E2 avea un preț de 2719 lei, iar acum a ajuns la 2399 lei.

Articolul din 31.01.2013:
Tableta Sony Xperia SGPT132E2/S.E2 e una dintre cele mai bune din seria S deoarece are 32GB și 3G. Arată identic cu restul modelelor iar dacă nu ați știut, ecranul e rezistent la apă, deci ar putea fi folosită în spații deschise ori în bucătărie. Având în vedere ecranul HD de 9.4 inci, poate fi ideală pentru vizionat filme de la o distanță mică și chiar pentru navigare web. Restul caracteristicilor sunt foarte bune: Tegra 3, 1GB RAM și Android 4.0.3. Deci un minus ar fi lipsa sistemului de operare Android 4.1 care e puțin mai fluid și aduce câteva caracteristici în plus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul Tegra 3 de 1.3 GHz e un Quad Core bun chiar și pentru aplicații 3D avansate. Bineînțeles viteza de procesare e ridicată și se vede cel mai bine când porniți aplicații, navigați pe web ori folosiți doar interfața sa. Ecranul de 9.4 inci e unul cu panou IPS HD și e acoperit de o protecție anti-amprentă. Pe partea de memorie are 1GB RAM și spațiu intern de 32GB. Poate fi mărită memoria internă cu ajutorul unui card microSD, dar nu cred că e nevoie deoarece majoritatea conținutului media poate fi stocat pe web prin intermediul unor servicii web gratuite.

La capitolul multimedia are difuzoare stereo, suport pentru diverse formate media, cameră web, cameră principală de 8MP, ieșire audio etc. Pe partea de comunicații oferă Wi-Fi, 3G și bluetooth. Autonomia de funcționare e de 10 cu Wi-Fi pornit (internet) și 12 ore redare video. Alte caracteristici ale sale sunt următoarele: busolă digitală, senzor de lumină, GPS, giroscop, accelerometru și altele. Poate fi folosit și ca sistem de navigație având în vedere prezența GPS-urlui, aveți nevoie doar de o aplicație de pe Google Play și o hartă actualizată. Chiar dacă are doar Android 4.0, va primi cu siguranță un upgrade la 4.1 ori 4.2.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă de 10-12 ore, performanțe decente indiferent de aplicația folosită, spațiu de stocare suficient, ecran generos cu protecție anti-amprentă.

Minusuri: nu are Jelly Bean preinstalat și HDMI (dar are DLNA).

Concluzie

Acest model numit Xperia SGPT132E2/S.E2 de la Sony e o alegere bună în acest buget iar dacă nu vă interesează acele caracteristici speciale ori conectivitatea 3G, Asus oferă multe tablete atractive și în diverse culori. Plus că veți găsi huse ori tastaturi pentru acele modele. Jos am pus un clip cu un model asemănător:

Te-ar mai putea interesa