Sony Xperia SGPT121E2/S.E2

Această tabletă Sony Xperia SGPT121E2/S.E2 e noua tabletă care s-a vehiculat prin presă dar și pe diverse site-uri de specialitate (cunoscută sub numele de Xperia Tablet S). Am rămas plăcut surprins de faptul că a apărut așa de repede și că e destul de ieftină dacă o comparăm cu modelele de la Asus și cu predecesoarea sa – S. Alături de acesta au fost lansate diverse accesorii: huse, stații de andocare, tastatură etc. Pot fi utile atunci când vreți să vizionați un film sau să scrieți ceva (cu tastatura wireless). E o tabletă tot de 9.4 inci, însă cu procesor Tegra 3 și Android 4.0.3. Design-ul e ceva mai diferit și se poate observa în poza de jos sau clip. SGPT121E2/S.E2 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se observă că e subțire în special în partea de jos, iar în partea de sus are are butoanele și slot pentru card. Această formă e numai bună pentru cei ce vor să o folosească în mod peisaj, astfel nu va aluneca din mână. Greutatea sa nu a fost afectată deoarece are doar 570 de grame.

Așa arată
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Tegra 3 e un Quad Core de 1.3 GHz și care pe lângă viteza de procesare oferită, e ideal pentru cele mai noi jocuri apărute. EU vă recomand jocurile optimizate pentru aceste tipuri de procesoare deoarece oferă efecte speciale dar și o grafică îmbunătățită. Ecranul LCD LED are panou IPS și are o diagonală de 9.4 inci ca modelul anterior. Rezoluția sa e una de 1280 cu 800 pixeli care e decentă pentru vizionarea de filme 720p.

Pe partea de memorie are o memorie internă de 16GB și 1GB de RAM. Eu zic că stă bine la acest capitol neavând nevoie de mai mult, iar o extindere a memoriei se poate face cu un card SD și nu microSD. La capitolul multimedia are cameră de 8MP, cameră frontală, ieșire audio de tip mini și cititorul pentru carduri. Puteți naviga gratuit cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi dar vine și cu bluetooth (tastatură). Autonomia de funcționare e undeva la 10 ore de navigare web și 12 ore de vizionat filme. Deci oferă o autonomie peste medie motiv pentru care merită cumpărată.

Din păcate nu are cel mai nou OS – Jelly Bean, ci Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dar va primi acel upgrade cât de curând iar dacă vă interesează accesoriile, trebuie neapărat să vă luați o husă corespunzătoare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cel mai bun procesor pentru jocuri, senzor de lumină, autonomie foarte bună, difuzoare stereo, ecran cu suprafață antiamprentă și e rezistent la apă (dar tableta nu e rezistentă la umiditate).

Minusuri: are doar 16GB.

Concluzie

Acest Sony Xperia SGPT121E2/S e un gadget foarte bun deoarece e la fel de funcțional ca și un laptop, iar dacă nu vă plac laptopurile, puteți opta pentru acesta și o tastatură (doar cea recomandată de producător).

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Sony Xperia SGPT121E2/S.E2”

Comentariile sunt închise.