Sony Xperia S

Al doilea telefon marca Sony e acest telefon mobil Sony Xperia S Black de 16GB sau 32GB, primul e Xperia Ion. Numai că acela e disponibil doar în SUA (AT&T), deci Xperia s e primul pentru Europa. Faptul că nu mai e un gadget marca Ericsson, design-ul e mult diferit faţă de predecesoarele. Iniţial s-a numit Nozomi/Arc HD, dar actualul nume mi se pare mai profesional dar e şi mai uşor de reţinut. Din unele puncte de vedere poate fi considerat ca fi succesorul lui Xperia Arc S. Toate modelele anunţate vin cu specificaţii premium (ecran de minim 4 inci, ecran HD, cameră foto cu filmare 1080p etc), însă pe partea de software vine cu Android Gingerbread şi nu cu Ice Cream Sandwich. Deci nu are butoane virtuale precum Galaxy Nexus, ci senzitive. Având în vedere dotările, design-ul şi brandul, are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
Din spate

Specificații tehnice

Acesta are o greutate de 144 de grame şi o grosime de numai 10.6 mm. Din păcate nu vine cu un ecran AMOLED ca şi cele Samsung, dar are unul LCD cu tehnologie LED backlight care reproduce circa 16 milioane de culori. Unghiurile de vizibilitate sunt destul de bune iar culorile sunt destul de vii. E un smartphone HD adică are ecran cu rezoluţie HD la o diagonală de 4.3 inci. Ecranul acceptă gesturi (multi-touch) cu până la 10 de degete, are protecţie superioară împotriva zgârieturilor şi tehnologie Sony Mobile BRAVIA Engine.

La capitolul multimedia are ieşire audio 3.5 mm, difuzor, cameră de 12 MP (cu filmare 1080p, blitz, stabilizator de imagine, autofocus etc) şi cameră secundară HD. Din păcate nu are slot pentru carduri, însă memorie internă de 16GB/32GB e satisfăcătoare.

Pe partea de comunicaţii şi conectivitate vine cu microUSB 2.0, bluetooth 2.1, suport NFC, WLAN, 3G etc. Sistemul de operare de pe acesta e Gingerbread adică Android 2.3 şi are interfaţă Timescape care e a producătorului. Performanţele sale sunt destul de bune deoarece are un procesor de 1.5 GHz de tip Dual-Core numit Qualcomm MSM8260 Snapdragon, iar pe partea de jocuri veţi benefici de un procesor grafic Adreno 220.

Alte caracteristici ale acestui Sony Xperia s care nu le-am specificat anterior sunt: giroscop, busolă digitală, accelerometru, senzor de proximitate, suport Adobe Flash, GPS cu suport A-GPS şi GLONASS, port HDMI etc. Acumulatorul de pe acesta e unul destul de mare dar care nu oferă o autonomie destul de mare ca cea a lui Ion. E vorba de o baterie de 1750 mAh care oferă smartphone-ului o durată de viaţă de 450 ore în stand-by, 7 ore şi ceva de convorbiri şi 25 ore de muzică.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, ecran generos cu rezoluţie HD, HDMI, cameră de 12 MP cu filmare 1080p, vine în două culori (alb şi negru), ecran HD, carcasă robustă (datorită faptului că nu e detaşabilă), Sony  Mobile Bravia Engine dar şi altele.

Minusuri: nu are slot pentru card şi chiar dacă nu se ştie preţul exact, cu siguranţă va fi pe măsură.

Concluzie

Am observat că acest telefon Sony Xperia s nu are spate detaşabil deci nici bateria nu poate fi înlocuită, probabil pentru a-l face mai subţire.

Un comentariu la „Sony Xperia S”

  1. te contrazic in ceea ce priveste detasarea capaculiui din spate….spatele este detasabil,pentru a se putea ajunge la slotul pentru cartela microsim.Bateria se poate detasa doar daca scoti surubele cu care este prinsa;):P:*
    HAVE A NICE DAY:)

Lasă un comentariu