Sony Xperia P LT22i

Unul dintre noile smartphone-uri Xperia de la Sony e acest telefon mobil Sony Xperia P LT22i care e disponibil în variantele Black și Silver. Diferența de culoare nu o veți observa prea mult din față ci doar din spate. E un model de dimensiuni medii cu carcasă din aluminiu și un ecran de 4 inci. O alte caracteristică a sa ar fi ecranul care e unul cu tehnologie WhiteMagic. Acesta îmbunătățește luminozitatea ecranului și astfel nu veți întâmpina probleme atunci când vă aflați pe o terasă sau în parc. Din păcate acesta a afectat puțin autonomia telefonului care și așa e mică pentru seria Xperia datorită bateriilor mai mici.

Totuși, Sony Xperia P impresionează prin eleganță, performanță și calitate. Are un procesor destul bun – Dual Core de 1GHz, chiar și când vine vorba de jocuri – NovaThor U8500. Camera foto e și e foarte bună – 8MP cu filmare 1080p. Dacă vă doriți un telefon cu o autonomie mai mare și să fie tot de la acest producător, vă recomand Xperia S și Sola. Din păcate nu vine cu Android 4 ICS, dar producător a promis un upgrade cât de curând pentru noua serie de smarphoneuri. Au un design asemănător, specificații tehnice sunt apropiate iar prețul e în funcție de posibilitățile financiare. Xperia P pe negru are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe negru
Din spate

Specificații tehnice

Având în vedere dimensiunile sale, greutatea de 120 de grame e acceptabilă. Ecranul său de 4 inci e unul LCD LED cu rezoluție de 540 cu 960 pixeli. Pentru a îmbunătăți calitatea imaginii, vine cu Mobile BRAVIA Engine dar și WhiteMagic. Ambele sunt tehnologii oferite doar de acest producător și deci nu le veți găsi la alți producători. Interfața sa e cea obișnuită chiar și după upgrade la Ice Cream Sandwich. Pe partea de multimedia vine cu mufă jack, difuzor, cameră de 8 MP și cameră secundară VGA. Din păcate nu vine cu slot pentru card dar are o memorie internă de 16GB din care doar 13GB sunt disponibili.

Multitasking-ul e excelent datorită memoriei RAM de 1GB. Pe partea de comunicații are toate tehnologiile (chiar și NFC). Procesorul NovaThor U8500 e unul recent introdus pe smartphoneuri și e un Dual Core de 1GHz, dar pe alte telefoane există și o variantă de 800 MHz. După cum am precizat sus, are o autonomie sub medie și anume: 6 ore de convorbiri și 470 ore în stand-by. Însă dacă doriți să ascultați muzică, adică să-l folosiți ca un mp3 player, oferă 80 de ore de muzică.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, e solid, ecran luminos, densitatea pixelilor e foarte bună, spațiu de stocare suficient și memorie de 1GB.

Minusuri: autonomia.

Concluzie

Sony Xperia P LT22i e o recomandare însă în acest buget veți găsi alte modele care cred că ar merită încercate cum ar fi Galaxy S2 sau Xperia S. Cu siguranță S2 nu va dezamăgi la capitolul autonomie iar Xperia S e un model mai reușit cu ecran HD și cameră de 12MP care nu costă prea mult. jos am pus un clip cu despachetarea sa și veți observa că are un pachet destul de interesant:

Te-ar mai putea interesa