Sony Xperia go ST27i

După achiziția acțiunilor Ericsson de către Sony, marele producător japonez a început să lanseze smartphone-uri pe bandă rulantă. Iar pentru a atrage câți mai mulți potențiali clienți, a oferit modele la prețuri și performante diferite. Pentru luna iulie, au fost anunțate două telefoanle mobile de tip sport – Sony Xperia go ST27i și Acro s LT26w. Am ales Xperia go deoarece mi s-a părut destul de bun și nu cred că ar avea rost să dați prea mulți bani pe un smartphone. Chiar dacă a ajuns târziu, e o alternativă la Xperia Active cu un design apropiat de Sola.

Inițial a fost numit „advance„, însă go e mai ok deoarece se adresează sportivilor și tinerilor (numele de „advance” sugera doar performanță). E disponibil în variantele Black, Yellow și White. Are un preț cam mare comparativ cu altele pentru că prezintă protecție împotriva prafului și a apei. Dacă vă doriți un model simplu, U ar fi o alegere la fel de bună deoarece costă mai puțin și are tot cam aceeași configurație. Acesta oferă un ecran de 3.5 inci, procesor Dual Core, 8GB (4GB disponibili) și cameră de 5 MP. Sony Xperia go are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Poate fi comparat cu un Desire C de la HTC însă acesta e mult mai subțire – 9.8 mm. Are o baterie de 1305 mAh care nu e una detașabilă (e ca și la restul seriei). Are doar 110 grame și se observă că are un ecran generos de tip LCD LED. E unul tactil de 3.5 inci și cu rezoluție de 320 cu 480 pixeli. Dacă nu vă doriți un plus de protecție, puteți opta pentru un smartphone obișnuit și o husă specială. Deasemenea, ecranul prezintă o suprafață specială care-l protejează împotriva zgârieturilor, Mobile BRAVIA Engine și e certificat IP67.

Slotul pentru card microSD e util cât spațiul de stocare e de 4GB. Chiar dacă are 8GB, diferența e ocupată de sistemul de operare. Memoria RAM de 512 MB ar putea constitui un minus pentru cei care folosesc țin multe aplicații pornite. Are atât bluetooth cât și Wi-Fi, de aceea vă recomand un router wireless pentru acasă. Astfel ca să navigați gratuit când vă aflați acasă. Camera sa foto poate filma HD și se datorează procesorului Dual Core. E unul NovaThor U8500 de 1 GHz, iar pe partea de grafică are Mali 400.

Autonomia sa nu e chiar grozavă însă e satisfăcătoare pentru dimensiunile sale – 520 h în stand-by și 6 ore de convorbiri. Sunt persoane care au testat rezistența sa la apă pentru ca voi să nu o faceți:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor decent, filmează 720p, design reușit, prezintă un slot pentru card, vine cu aplicații speciale, fotografiază rapid, destul de subțire (bateria nu e detașabilă) etc.

Minusuri: nu se adresează celor care practică sporturi extreme (rezistă până la 1 metru sub apă) și are 512 MB RAM.

Concluzie

Chiar dacă are Android 2.3.7, va primi un upgrade la 4.0 și deci sistemul de operare nu poate fi un minus. Întradevăr ICS prezintă câteva caracteristici în plus, dar nu e o mare diferență între Gingerbread și Ice Cream Sandwich. Sony Xperia go ST27i e primul model sport al acestui producător sub brandul Sony și să sperăm că vom vedea cât de curând și Acro S care e fratele mai mare. Un clip cu despachetarea sa poate fi văzut mai jos:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Sony Xperia go ST27i”

  1. Sincer să fiu nici n-am auzit de el, probabil că e un model CECT de la chinezi. Degeaba arată ca un HTC… iar alternative cu Dual SIM ar fi: Allview F3 Sensy la 299 lei sau la 341 (pe roșu), eu aș merge pe Nokia.

Comentariile sunt închise.