Sony Xperia E

Uneori, chestiunea telefon „Low End” e discutabilă având în vedere că smartphone-urile se tot ieftinesc, iar diferența între un model Mid Range și Low End e foarte mică. Această ieftinire se datorează numărului mare de telefoane ce urmează a fi lansate și datorită tehnologiilor care se ieftinesc. Un Sony Xperia E e un telefon accesibil cu procesor de 1GHz Snapdragon S1, ecran TFT HVGA, cameră de 3.2 MP și vine în trei culori. În plus, modelul Xperia E Dual SIM aduce un suport pentru două cartele și Android 4.0.4 ICS în loc de 4.1 JB de pe modelul simplu. Cu siguranță și acel model va primi un upgrade la 4.1.

O altă diferență în cele două ar fi la culoarea, deoarece modelul Dual Sim e disponibil doar pe negru și auriu. Poate fi o alegere bună pentru cei care nu vor să achiziționeze un smartphone la liber și nu ar dori să încheie nici un contrast. Diferența de preț între cele două e de circa 15 euro, deci nu văd de ce nu-l luați pe cel cu suport Dual. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci e puțin mai scump decât un Xperia Tipo.

Poze

Nu e chiar mic
Nu e chiar mic
Are doar 11 mm
Are doar 11 mm

Specificații tehnice

Are un ecran de tip TFT de 3.5 inci care consider că are o densitate decentă dar nu foarte bună. Se datorează rezoluției HVGA, adică de 320 cu 480 pixeli.  Acesta acceptă gesturi doar cu două degete, dar și așa nu e prea mare pentru a folosi 5 degete. Din cei 4GB de memorie internă, utilizatorul are doar 2GB de aceea vă recomand un card microSD de 8GB. Pe partea de comunicații prezintă WLAN cu DLNA și Wi-Fi hotspot.

Multitaskingul e decent cu o memorie de 512 MB, însă nu e ideală pentru a folosi prea multe aplicații în același timp. Pe partea de multimedia are cameră de 3.2 MP cu filmare la rezoluție de 480 cu 854 pixeli. Sistemul de operare e Android 4 însă versiunea depinde de alegerea făcută – fie Ice Cream Sandwich fie Jelly Bean. Dar și așa, producătorul a promis un upgrade la 4.1 pentru Xperia E Dual.

Procesorul Snapdragon S1 de 1 Ghz e însoți de un procesor grafic Adreno 200 care e ok pentru jocurile mai simple. Deasemenea, modelul cu Android 4.1 vine doar cu suport HTML5 pe când celălalt are și flash (datorită Androidului mai vechi). Bateria de 1530 mAh oferă cam 530 ore în stand byși 6 ore de convorbiri (puteți folosi și opțiunea de Power Management).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e compact, Android 4.1, procesor suficient de bun pentru un plus de fluiditate, autonomie decentă, design similar modelului J, voce HD prin anularea zgomotului,  aplicație Walkman etc.

Minusuri: doar 2GB memorie disponibilă și nu are cameră secundară.

Concluzie

Acest Sony Xperia E e o alegere bună dar cu câteva sute de lei vă puteți lua un smartphone cu Dual Core care bineînțeles oferă performanțe mai bune în jocuri. Însă dacă nu sunteți pasionați de jocuri 3D, un procesor de 1GHz e suficient. Jos am postat prezentarea sa.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Sony Xperia E”

  1. Majoritatea smartphone-urilor din ziua de azi au acumulatori ce ofera autonomii modeste. Asa ca la ce bun sa iti cumperi un smartphone care sa-l folosesti pentru jocuri?!

  2. Pentru ca să îl utilizezi și pe post de consolă mobilă, iar autonomia nu e tocmai modestă deoarece 5-10 ore e destul de mult.

Comentariile sunt închise.