Sony Vaio VPCZ23Z9E/B.EE9

Sony Vaio VPCZ23Z9E/B.EE9 vine ca o soluție pentru acele persoane care au nevoie de un laptop performant, dar și portabil în același timp. Performanța sa e reprezentată, dacă pot spune așa, de procesorul i7 (are două nuclee reale și patru virtuale) cu cip GPU HD 3000 (capabil de a reda 1080p), un SSD de 256 MB, 8 GB memorie RAM și ecran de tip 1080p, adică Full HD. La capitolul portabilitate stă extraordinar deoarece are o greutate de undeva la un kilogram, iar bateria ține undeva la 7 ore. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e cam mare, însă vine cu un fel de placă video de tip rabatabilă… adică această placă video dedicată e integrată într-o stație de andocare care are porturi suplimentare.

Poze

Deschis
Staţia de andocare cu porturile aferente

Specificaţii tehnice

Sony Vaio VPCZ23Z9E/B.EE9 vine cu procesor i7 2640M care poate avea o frecvență de undeva la maxim 3,4 giga și are doar două core pentru un echilibru între performanță și autonomie. la prima vedere nu e bun la jocuri, dar dacă se conectează docking station-ul atunci beneficiați de o placă video dedicată AMD Radeon HD 6650M care are 1GB memorie RAM cu bus de 128 biți… deci e o placă pentru jocuri. Jocurile vor merge fluent la o rezoluție de tip HD+ cu detalii medii spre high.
Dispune de 3G și acest lucru e unul care vă ajută să aveți acces la Internet și în zone în care nu sunt hotspoturi Wi-Fi. Restul porturilor sunt foarte bune și pentru oamenii de afaceri, cum e 3G-ul, și sunt USB 3.0, VGA (D-Sub) și HDMI.

Păreri pro şi contra

Pro: VPCZ23Z9E are tastatură iluminată care vă va ajuta să-i găsiți tastele pe întuneric; ecranul e unul măricel de 13,1 inci; dispune de SSD ceea ce înseamnă timpi de acces ideali; e destul de bun și la jocuri deoarece are chiar și GPU cu memorie dedicată; fiind un notebook premium vine chiar și cu sistem de operare preinstalat și cu un pachet de software.
Contra: prețul e cam mare, însă investiția se recuperează pe timpul utilizării deoarece cu greu o să-i găsiți vreun rival printre laptopuri ori ultrabook-uri.

Concluzie

Cu siguranță, dacă te interesează un laptop deosebit, o să găsești și modele mai ieftine, însă acesta e unul fără egal, iar soluția cu placa video separat e una foarte interesantă care te ajută la o autonomie mai mare și o greutate mai mică. Probabil că cei de la Sony puteau trece peste aspectul greutate și ar fi putut instala o placă video Nvidia cu tehnologie Optimus.

Te-ar mai putea interesa