Sony Vaio VPCYB3V1E/S

Acest laptop Sony Vaio VPCYB3V1E/S e cel mai mic notebook de la acest producător fiind unul destul de compact și funcțional. Spre deosebire de modelele mai vechi, acesta vine cu un procesor AMD mai nou -E-450- care e însoțit și de noua placă integrată HD 6320. Acesta e cadoul ideal pentru „el”, dar există și o alternativă pentru „ea” pe culoarea roz (VPCYB3V1E/P). Deci e un dispozitiv multimedia compact cu un design foarte reușit – carcasă argintie și robustă. Pe acesta puteți viziona filme HD în special datorită rezoluției și puteți juca chiar și niște jocuri 3D la detalii mici. Acest VPCYB3V1E/S se adresează celor care doresc un gadget portabil pentru drum care să aibe o autonomie pe măsură și aici vorbim despre 5-6 ore de funcționare în modul Office. În rest veți observa că are o mulțime de porturi chiar și HDMI cu care puteți conecta un TV/monitor la acesta pentru vizionarea filmelor preferate. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Din lateral

Specificații tehnice

Noul procesor Dual Core de la AMD – E-450 – are o frecvență de 1.65 GHz , tehnologie 40 nm și o placă video integrată AMD Radeon HD 6320. Deci e vorba tot de un procesor APU din familia Fusion. Ecranul VAIO de 11.6 inci vine cu o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli de tip LCD iluminat cu tehnologie LED pentru un contrast ridicat și culorii vii.

Memoria RAM de 4 giga DDR3 la 1333 MHz e dispusă pe singurul slot pe care-l are. Un upgrade la 6 sau 8 giga nu e posibil dar și așa e mai mult decât suficient că doar nu e un laptop pentru jocuri și unul office cu capabilități multimedia (filme, muzică și internet). HDD-ul de 500 de giga are o viteză de rotație de 5400 de RPM și e unul foarte bun pentru un laptop mic. Placa video AMD HD 6320 e un model nou dar cam la fel de performant ca modelul anterior – 6310.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații vine cu cititor de carduri, cameră web de 0.3 MP, difuzoare sterep, LAN, WLAN, bluetooth, port VGA, port HDMI, trei USBuri 2.0, ieșire audio și microfon. Acumulatorul de tip Li-Ion oferă o autonomie de până în 6 ore. Având în vedere dimensiunile nu exista posibilitatea instalării unei unități DVD sau unei tastaturi numerice.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 1.4 kilograme, Windows 7 pe 64 de biți, carcasă robustă, buton de pornire iluminat cu verde, diverse butoane cu comenzi rapide, performanțe decente.

Minusuri: îi lipsește portul USB 3.0.

Concluzie

Acest Sony Vaio VPCYB3V1E/S e recomandarea mea pentru cei care nu-și permit un model mai scump dar care poate oferi performanțe satisfăcătoare pentru viața de zi cu zi atât acasă cât și la locul de muncă. Cam așa arată:

Lasă un comentariu