Sony Vaio VPCYB1S1E/S

Un laptop de dimensiuni este acest laptop Sony Vaio VPCYB1S1E/S care are procesor AMD de tip Dual-Core E-350 şi ecran de 11,6 inci. Are o durata destul de mare de utilizare a acumulatorului sau bateriei deoarece este una de tip Li-Ion. Preţul său este undeva între 1.819 de lei ca resigilat şi ca nou sigilat. O alternativă la acesta ar putea fi un Sony Vaio VPC-Y21S1E/SI.

Dacă v-am dat pe spate cu preţul atunci vă voi recomanda un netbook de dimensiuni apropiate şi performanţe la fel de bune, acesta este Acer Aspire One AO522-C5Dgrgr.

Procesorul este unul eficient, iar panoul sau ecranul LCD măreşte durata de viaţă a acumulatorului sau bateriei pentru folosirea laptopului sau notebookului pe parcursul utilizării lui de-a lungul zilei. Puteţi să lucraţi sau să vă jucaţi jocuri pe el până la 6 ore şi jumătate, fără a-l alimenta la curent, deoarece are baterie furnizată cu 6 celule, numai bună când călătoriţi sau vă deplasaţi între întâlniri.

Poze

Capac
Din lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Caracteristici speciale

Are un design suplu, alb şi uşor. Este bazat pe conceptul de mobilitate oferit de VAIO care aparţine seriei Y. Acest design cu articulaţie cilindrică este subţire, compact şi uşor. Acesta cântăreşte mai mult decât un netbook dar mult mai puţin decât un laptop clasic, mai precis undeva la 1,4 kilograme. Carcasa este făcută dintr-un aliaj de magneziu, deci poate fi luat oriunde, în călătorii de afaceri sau chiar întâlniri.

Faţă de celelalte modele din această serie, aspectul este puţin mai îmbunătăţit, şi anume puteţi observa că există o oarecare distanţă între taste, o oarecare izolare. Tastarea este confortabilă şi uşoară deoarece tastele sunt ieşite spre exterior pe verticală. Toate acestea fac ca design-ul să fie rezistent şi robust protejându-l de şocuri şi lovituri atunci când plecaţi cu el undeva.

Ecranul are o claritate foarte bună şi un contrast foarte ridicat oferindu-ţi o experienţă vizuală captivantă. Acest laptop Sony Vaio VPCYB1S1E/S adică seria Y ne oferă imagini foarte clare şi destul de detaliate pe afişajul VAIO care are o calitate superioară. Are o diagonală de 11,6 inci mai precis 29,4 cm cu tehnologie LED care este o tehnologie de iluminare din spate (backlight) şi o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Contrastul pe care-l oferă această tehnologie dă viaţă fişierelor de rip multimedia, imaginile şi prezentările, iar cei de la Sony au optat pentru o protecţie mai bună a ecranului împotriva zgârieturilor accidentale.

Placa video numită AMD Discrete-Class este mai rapidă, mai bună dar şi mai sensibilă ca alte modele de plăci video pentru gadgeturi de dimensiuni reduse cum este acesta. Spre deosebire de vechile modele aceasta vă ajută să rulaţi clipuri video la rezoluţii mai mari, la fel şi pentru imagini şi jocuri. Performanţele grafice sunt impresionante atât în jocuri cât şi în aplicaţiile de editare 3D, creare de animaţii şi nu numai.

Spaţiul de stocare este unul foarte generos motiv pentru care nu trebuie să vă faceţi griji că nu veţi mai avea loc pentru fişierele multimedia. Capciatea de stocare a hard disk-ului este de 320 giga pe care puteţi stoca o grămadă de filme, poze, jocuri, fişiere de birou sau programe.

Acest model vine cu cameră web integrată utilă când conversaţi cu prietenii de pe chat. Aceasta are tehnologia Motion Eye şi vine cu microfon incorporat în panoul de sus al LCD-ului. Motion Eye îşi setează automat luminozitatea şi în plus focalizează automat pentru o calitate mai bună a imaginilor sau înregistrărilor.

Acest laptop vine cu program special oferit de Sony pentru organizarea automată a fotografiilor, cliputilor video sau a melodiilor într-o galerie media pentru diverse evenimente importante, toate acestea pentru ca fiecare fişier să fie la îndemână sau să fie uşor de găsit. Astfel, puteţi recomanda aceste fişiere media din bibliotecă dumneavoastră prietenilor în funcţie de preferinţe, toate acestea se pot realiza prin apăsarea simplă a butonului VAIO.

Pentru ca să vă diagnosticaţi, depanaţi sau chiar întreţineţi laptopul puteţi accesa butonul Assist care vă va redirecţiona către VAIO Care. Aceasta este cea mai uşoară soluţie pentru ca laptopul Sony Vaio VPCYB1S1E/S să funcţioneze la performanţe maxime.

Utilizarea în tren sau acasă unui laptop Vaio din seria Y este uşoară deoarece are o tastatură oarecum izolată adică tastele sunt depărtate unele de altele, făcând scrierea destul de uşoară chiar dacă aveţi unghii lungi.

Puteţi naviga şi controla fişiere media cu ajutorul touchpad-ului cu multigesture. Prin utilizarea degetelor puteţi mări/micşora şi chiar roti poze, dar această tehnologia mai poate şi derula pagini în jos sau în sus.

Specificaţii tehnice

Are procesor AMD cu două nuclee sau Dual-Core model E-350, cu frecvenţă de 1,6GHz, cache de 1MB. Ecranul VAIO de tip LCD cu tehnologie are o diagonală de 11,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi aspect de tip wide sau 16 pe 9.

Memoria RAM de tip DDR3 de 2 giga are o frecvenţă de 1066Hz şi poate fi de 3 sau chiar 4 giga. Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 320 giga cu o viteză de rotaţie de 5400 de rotaţii pe minut, şi pot spune că este unul silenţios şi nu se încălzeşte.

Placa video este una foarte avansată pentru un laptop aşa de mic, aceasta este AMD Radeon HD 6310. După nume vă puteţi da seama că aceasta redă filme în format HD sau 720p şi chiar Full HD la o rezoluţie maximă de 1920 cu 1200 pixeli pe un monitor extern sau un televizor.

La capitolul multimedia, are difuzoare stereo, cititor de carduri şi cameră web de 0,3 MP adciă filmează la 640 cu 480 pixeli. La capitolele conectivitate, are microfon, intrare audio, reţea RJ-45, conector HDMI, port VGA pentru monitor extern, Wi-Fi şi bluetooth.

Are o autnomie foarte bună această baterie de 6 celule, undeva la 6-7 ore cam cât un netbook. Acest model nu are tastatură numerică dar vine cu Windows 7  Home Premium pe 32 de biţi şi sistem de securizare Kensington.

Ca aplicaţii are: VAIO Gate, PMB VAIO Edition, Media Gallery, VAIO Media Plus, VAIO Care, Suport VAIO Transfer, VAIO Update, VAIO Smart network, Adobe Reader 9, Microsoft Office Starter 2010, Abonament gratuit McAfee, Internet Explorer 8, Norton Online BackUp Trial, Remote Play cu PLAYSTATION 3 şi Remote Keyboard.

Concluzie

Acest laptop Sony Vaio VPCYB1S1E/S are un design atrăgător de culoare argintie. După cum vedeţi din lateral parcă ar fi un netbook Samsung de tip premium, numai că acesta arată mult mai bine cu acel buton luminat de culoare verde şi tastatură foarte bine realizată. Din păcate acesta este singurul model de genul şi anume mă refer la procesor şi marcă.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Sony Vaio VPCYB1S1E/S”

  1. Am vrut neaparat sa imi iau un Vaio si acesta a fost la cel mai mic pret. Ma gandeam la un Apire Happy, dar sunt chinezarii in comparatie cu un Sony ca acesta.

  2. În comparație cu aparatele de la Sony multe electronice și electrocasnice sunt chinezării.

Comentariile sunt închise.