Sony Vaio VPCSE2V9E/S.EE9

Laptopul Sony Vaio VPCSE2V9E/S.EE9 nu e unul pentru snobi, ci pentru acele persoane care apreciază laptopurile de calitate. Un Vaio nu se va putea compara vreodată cu un Dell sau Asus deoarece vine cu dotări premium cum ar fi ecran Full HD, tastatură iluminată, autonomie crescută, greutate redusă și multe altele. Dacă e să analizăm detaliile tehnice ale modelului Sony atunci vedem că nu e scump deloc, chiar dacă are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate vedea că arată foarte bine și nu e alb ci silver (argintiu), iar acest lucru e specificat prin terminația S.EE9. La final e i un clip care vrea să fie la un preview la un model identic. Din acest clip o să vedeți cum arată tastatura iluminată pe timp de noapte. 🙂

Despachetat
Tastatura iluminată

Specificaţii tehnice

VPCSE2V9E/S.EE9 vine cu un ecran de 15 inci, mai exact de 15,5, și are rezoluție de 1920 pe 1080 pixeli. Datorită acestei rezoluții o să puteți urmării filme Blu-ray fără vreo pierdere de detaliu. Era interesant dacă venea și cu unitate Blu ray așa încât să puteți viziona filmele de pe discuri, dar le puteți descărca și de pe ‘net. Chiar dacă are multe dotări, greutatea e undeva la două kilograme, iar în combinație cu bateria care ține undeva la 4-6,5 ore aveți la dispoziție un laptop foarte portabil.
Procesorul e un intel i7 2640M care are 4 2 nuclee, iar memoria RAM e de doar 4GB, însă poate fi mărită la 8GB la nevoie. Datorită componentelor amintite anterior, jocurile o să meargă perfect, iar placa Radeon HD 6630M de la AMD o să fie și ea de folos jocurilor deoarece are 128 biți și va face posibilă rularea jocurilor la înaltă definiție.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu ce e mai nou pe piață (ecran 1080p, procesor i7 cu două nuclee, cip grafic cu memorie dedicată care are bus pe 128 bit etc); portabilitatea e maximă deoarece are două moduri de funcționare, și în ambele bateria ține peste 3-4 ore, iar greutatea e una mică; vine cu sistem de operare Windows 7.
Contra: prețul nu e unul accesibil muritorului de rând, dar aici probabil că intervin ratele. Hardul de 5400 rotații nu este un minus deoarece o să vedeți că laptopul se mișcă bine, iar dacă vreți ceva mai mult atunci ar trebui să vă instalați un SSD de minim 90 giga.

Concluzie

Dacă vrei un nou calculator portabil și câștigi peste medie atunci îți recomand un Vaio. Cum ziceam, nu e pentru snobi, ci pentru persoanele care se respectă și-și doresc ce e mai bun, iar acesta este cel mai bun. 😉

Te-ar mai putea interesa