Sony Vaio VPCSE2F1E/S.EE9

Acest laptop Sony Vaio VPCSE2F1E/S.EE9 face parte din segmentul Premium datorită caracteristicilor sale speciale și datorită design-ului său foarte elegant. Aici mă refer la rezoluția Full HD, tastatura iluminată și la funcția de telecomandă (Remote Control/Play) pentru PlayStation 3 (software inclus). Eu însă l-aș cumpăra doar după cum arată, deoarece sunt puține laptopuri argintii pe piață și care să fie așa de robuste. Datorită configurației sale, poate fi considerat un laptop de gaming în special că are o placă video dedicată de 128 de biți. Dacă aveți un buget mai generos și doriți un procesor mai bun decât acest Core i5, recomandarea mea e VPCSE2V9E/S.EE9. Însă un astfel de laptop VPCSE2F1E/S.EE9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Despachetat
Tastatura iluminată

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i5 din acest laptop e unul 2450M Sandy Bridge care vine cu placa grafică Intel HD Graphics 3000. Acesta e bun pentru gaming la rezoluție HD+, însă performanțe mai mari veți găsi doar la varianta cu Core i7 în special că acestea au ecrane Full HD. Calitatea imagini va fi una destul de bună în special că e vorba de un ecran de 15.5 inci LCD LED. Are 4GB de memorie RAM dar se poate opta chiar și pentru un upgrade la 6/8GB. HDD de 640GB e unul generos dar se putea opta pentru unul de 7200 RPM.

[youtube mLMuCKuL-4o]

Placa video dedicată AMD Radeon HD 6630M e una performantă deoarece are BUS de 128 de biți o memorie de 1GB. Deci puteți rula orice joc sau film, însă nu a fost conceput doar pentru a rula jocuri și filme ci pentru a oferi o soluție celor care călătoresc des. Poate fi o alternativă perfectă la un laptop de la Apple chiar dacă acesta nu e un ultrabook.

La capitolul multimedia și tehnologii de comunicații are cititor de carduri, cameră web, DVD, difuzoare stereo cu tehnologie audio Dolby Home Theater v4, bluetooth și WLAN. Are . Spre deosebire de bateriile Li-Ion, cele Li-Polymer sunt mai ușoară și mai eficiente. De exemplu, acumulatorul acestui laptop poate oferi circa 4 ore de vizionat filme și jocuri și peste 6 ore de funcționare normală. Are conectivitate USB 2.0 (x2); USB 3.0, HDMI, ieșire audio, LAN RJ-45 și VGA.

Pe partea de software are sistem de operare Windows 7 și pachetul întreg de aplicații VAIO.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: luminozitatea ecranului se setează automat în funcție de mediul înconjurător, HDD cu protecție anti-șoc, e ușor, are un design elegant în special că e argintiu, tastatură iluminată și autonomie foarte mare. Deci are toate caracteristicile pentru a fi un model ideal pentru cei care călătoresc și care-și doresc un gadget portabil deosebit.

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

VPCSE2F1E/S.EE9 e recomandarea mea pentru cei care vor un laptop de la acest producător și nu vor unul obișnuit, ci să vină cu caracteristici speciale precum: tastatură iluminată, rezoluție Full HD (ideală pentru proiectanți și cei care editează video/foto) dar și altele. Jos am pus un clip cu un laptop foarte similar:

Te-ar mai putea interesa