Sony Vaio VPCSB4S9E/B.EE9

Acest laptop Sony Vaio VPCSB4S9E/B.EE9 face parte din seria Premium-Business datorită caracteristicilor sale speciale care nu le veți găsi la modelele obișnuite. Deci prețul său piperat e justificat dar și așa pot spune că nu și-l permite oricine. Configurația sa e precuma  unui laptop de cel mult 3000 lei. Adică un Core obișnuit din a doua generație de procesoare a lui Intel, 4GB de RAM, placă video dedicată și HDD de 640 GB. Deci nu are SSD sau procesor cu frecvență scăzută ca la ultrabookuri. Deci ar avea rost să optați pentru acesta doar dacă aveți nevoie de tastatură iluminată, modem 3G, cititor de amprentă, carcasă robustă, portabilitate și fiabilitate. O alternativă la acesta ar fi un ultrabook însă nu există încă cu cititor de amprentă și placă video dedicată. VPCSB4S9E/B are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Core i5 model 2450M de 2.5 GHz de la Intel și are placa video HD Graphics 3000. Această placă e destul de performantă dar pentru jocuri, cea dedicată de la AMD e recomandă – Radeon HD 6470M. Chiar dacă are doar 512Mb și e pe 64 de biți, o recomand deoarece puteți rula jocuri recent apărute la detalii mici și medii. Ecranul LCD LED al său e unul de 13.3 inci și are o rezoluție bună. Memoria RAM poate fi extinsă la 8GB dar la o astfel de configurație nu veți folosi mai mult de 4GB.

Chiar dacă spațiul de stocare e generos – 640GB, dar ar fi fost indicat un SSD la un astfel de preț (se poate achiziționa unul și după). Restul dotărilor sunt după cum urmează: card reader, DVD, difuzoare stereo cu Dolby Home Theater v3, cameră web, HDMI, ieșire audio, un USB 3.0, două USBuri 2.0, RJ-45, VGA, bluetooth, 3G și WLAN. Bateria sa e una Li-Po care e foarte ușoară și furnizează circa 5 ore de autonomie în jocuri și 7 ore în mod economic. Alte caracterisitic care nu le-am specificat ar fi: cititorul de amprentă, conector de andocare, greutate de 1.7 kilograme, Windows 7 preinstalat, tastatură iluminată etc.

Jos puteți viziona performanțele sale și lista de jocuri care pot fi jucate e destul de mare:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură iluminată, modem 3G, carcasă robustă și ușoară, performanțe impresionante chiar dacă nu are Core i7, arată foarte bine, e ușor și fiabil.

Minusuri: nu e prea accesibil.

Concluzie

Acest Sony Vaio VPCSB4S9E/B e recomandarea mea pentru cei care călătoresc des și vor un gadget cu autonomie mare care să ofere posibilităție de conectare 3G, securitate și fiabilitate.

Te-ar mai putea interesa