Sony Vaio VPCSB4L1E/W.EE9

Dacă doriți un laptop premium, fiabil și la modă și nu știți pentru care să optați, Sony oferă o soluție – seria VPCSB4L1E. Iar un model din acea serie e acest laptop Sony Vaio VPCSB4L1E/W.EE9 care vine cu procesor Intel Core i3 din a doua generație (model 2350M), 4GB de RAM, hard disk de 500GB și o placă video dedicată AMD Radeon HD 6470M. O astfel de configurație vă permite să jucați și ceva jocuri, însă la 512MB nu prea puteți seta prea multe detalii. Ca și restul modelelor și acesta are Windows 7 preinstalat împreună cu software-ul special (al producătorului). Îl putem include în seria Premium deoarece are un design corespunzător, autonomie mare, tastatură iluminată, HDD cu protecție anti-șoc, bluetooth și altele. Acest VPCSB4L1E/W are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul său e mult mai bun decât primele modele din seria Sandy Bridge fiind un Core i3-2350M de 2.3 GHz. Are și o placă video integrată de la Intel – HD Graphics 3000. Aceasta are un consum redus motiv pentru care e ideală pentru utilizare office. Ecranul său e de 13.3 inci cu rezoluție HD+ deci dimensiunile laptopului sunt ceva mai mici dar și greutatea sa e mai mică în special că are baterie Li-Po. Cu toate acestea laptopul ajunge să cântărească 1,7 kilograme. Memoria RAM de 4GB poate fi upgradată la 8GB dar la o frecvență de 1333 MHz nu cred că ar avea rost o astfel investiție. Dacă vreți totuși să faceți un upgrade bun, alegeți un SSD.

Însă un SSD spațios e cam scump și deci puteți rămâne cu cel de 500GB sau îl puteți folosi ca unul extern cu rack. Placa sa video nu e una foarte nouă dar suficient de bună pentru cei puțin pretențioși – HD 6470M de 512 MB. E un model de 64 de biți care oferă performanțe decente după cum se observă și jos. Pe partea de multimedia are card reader, DVD, cameră și difuzoare stereo cu tehnologie audio Dolby Home Theater v3.

La capitolele porturi și comunicații vine cu două porturi USB 2.0, un port USB 3.0, HDMI, VGA, LAN, ieșire audio, WLAN și bluetooth. În mod economic, bateria scoate cam 7 ore însă în jocuri și filme scoate cam 5 ore, deci e mult peste medie. Datorită dimensiunilor sale nu vine cu tastatură numerică, dar are cunoscutele butoane (WEB, Vaio, Assist, Wireless, Performance), conector andocare etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: nu veți găsi multe laptopuri în acest buget care să arată ca acesta, să fie portabile, să ofere o autonomie foarte bună și iluminare pentru tastatură.

Minusuri: placa video e doar pe 512 MB.

Concluzie

Acest Sony Vaio VPCSB4L1E/W e un model de anul acesta chiar dacă nu are placă video din seria 7000M, însă are funcțiile Remote Keyboard și Remote Play pentru PlayStation 3. Nu știu dacă vă vor fi de folos, dar cu siguranță restul caracteristicilor speciale sunt foarte interesante.

Te-ar mai putea interesa