Sony Vaio VPCSB3S9E/B

Dacă te interesează un laptop extrem de portabil şi foarte performant atunci îţi recomand laptopul Sony Vaio VPCSB3S9E/B deoarece ce promite ai face. Autonomia bateriei este de undeva la 7 ore în modul Stamina (ca la VPCSE1E1E/S), procesorul i5 asigură puterea de procesare necesară în aplicaţii solicitante, iar placa video dedicată e capabilă de a reda conţinut Full HD. VPCEJ2M1E/B e o alternativă mai ieftină tot pe negru. Acesta îmbină perfect eleganța, portabilitatea și puterea deoarece are o carcasă elegantă, e foarte ușor și are procesor Sandy Bridge model Core i5. Nu vine cu unitate Blu-Ray dar și așa sunt puțini cei care și-ar permite astfel de diskuri, plus că vă mai trebuie și un televizor pe care să vedeți filmele deoarece acest laptop are o rezoluție HD+ și nu Full HD. Performanţa şi faptul că bateria ţine foarte mult vine la un cost – preţul. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Sony Vaio VPCSB3S9E/B vine cu un CPU intel i5 model Sandy Bridge cu cip grafic incorporat care e extrem de performant în redarea filmelor HD. Aceste filme vor fi afişate la o calitate bună pe ecranul de 13,3 inci al laptopului. Din păcate ecranul nu poate afişa conţinut 1080 fără pierderi, dar există posibilitatea de a ataşa un ecran extern pentru a vedea filmele la o mărime şi claritate mai bună deoarece are HDMI.

Dacă sunteţi un colecţionar de muzică şi filme atunci trebuie să ştiţi că puteţi face colecţie fără a vă păsa despaţiu deoarece laptopul are un hard de 500 la 5400 rotaţii pe minut. la partea de memorie ar trebui menţionat şi faptul că are 4 giga instalaţi şi mai suportă încă un slot cu tot atât.

Nu este un laptop de gaming, dar placa video dedicată HD 6470M de la AMD se descurcă destul de bine şi cu jocurile noi. Placa are doar 512 mega şi 64 biţi dar din clipul de alături puteţi vedea că jocurile… merg.

La partea de multimedia VPCSB3S9E/B are unitate DVD, portul HDMI, un port USB 3.0, bluetooth şi altele. Autonomia laptopului e absolut impresionantă şi e de peste 5 ore şi o astfel de autonomie e posibilă doar datorită faptului că bateria e Litiu Polymer.

Păreri pro şi contra

Pro: bateria ţine minim 5 ore şi maxim 7 ore (depinde de sarcinile care le executaţi cu calculatorul), vine cu Windows 7 preinstalat (nu mai trebuie să vă bateţi capul cu driverele şi problemele asociate), greutatea aparatului e de sub două kilograme (are 1,7 kilograme)
Contra: nu-mi place că hardul nu e de 7200 sau că nu e SSD (aş recomanda un Intel 320 Series, adică un SSD), ecranul nu are 1920 pe 1080 puncte, nu are tastatură numerică şi procesorul nu e cu patru nuclee.

Concluzie

Acest VPCSB3S9E/B e de nota 10 şi arată similar modelului din clip şi pot spune că eu aş recomanda un astfel de laptop celor care vor o alternativă puternică la un netbook deoarece netbook-urile sunt portabile (bateria ţine mult) dar performanţele lasă de dorit. Am pus și un clip ca să vă faceți o ideea cam cum arată din toate unghiurile:

2 comentarii la „Sony Vaio VPCSB3S9E/B”

  1. L-am cumparat deoarece are acel design original de la Sony care il gasim si pe modelele foarte scumpe, doar ca acesta nu e realizat din fibra de carbon ci din materiale destul de bune si usoare. Placa video e decenta pentru a-si servi scopul adica pentru redarea de filme ca cele 720p sau 1080p. Nu l-am luat pentru jocuri deoarece am vrut un laptop premium cu performante office datorita procesorului. Bateria are o autonomie foarte buna, ecranul e superb, performante mari.

  2. Acest producător face numai produse de calitate și nu cred că o persoană care le-a cumpărat laptopurile a fost dezamăgit de ele.

Lasă un comentariu