Sony Vaio VPCSA3Q9E/XI.EE9

Laptopul Sony Vaio VPCSA3Q9E/XI.EE9 e un model ce se adresează exclusiv segmentului business deoarece prezintă cele mai importante caracteristici. Cum ar fi: portabilitate, rezistenţă la abuzuri, autonomie mare, performanţe ridicate, siguranţa datelor şi eleganţă. O alternativă mult mai performantă la acesta e VPCSA2Z9E/BI.EE9. Dar ambele vin cu carcase robuste (fibră de carbon), protecţie sporită a ecranului împotriva zgârieturilor, senzor Exmor pentru camera web şi tastatură iluminată. Cu acesta puteţi juca şi jocuri atunci când vă plictisiţi deoarece are o placă video dedicată de la AMD care e pe 128 de biţi. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesor Intel Core i7 e unul 2620M de 2.7 GHz şi are un cache de 4 MB. Placa video HD Graphics 3000 de pe procesor poate fi folosită pentru vizionarea filmelor 720p în special că ecranul de 13.3 inci are o rezoluţie de 900p. Ecranul e unul VAIO Display Plus care e o suprafaţă de protecţie împotriva zgârieturilor. Capacitatea memoriei RAM 1333 MHz e de 4 giga şi pentru un eventual upgrade are un slot liber pentru o memorie de cel mult 4 giga.

HDD-ul nu e unul Serial ATA ci unul SSD de 128 de GB, care ar putea fi mărită cu un hard extern pe USB 3.0. Am precizat anterior că puteţi juca şi jocuri pe acesta deoarece AMD radeon HD 6630M e un model pe 128 de biţi.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii vine cu unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web, tehnologie audio Dolby Home Theater v3, un USB 3.0, port HDMI, microfon, trei USB-uri 2.0, ieşire audio, port VGA, LAN, WLAN şi bluetooth.

Acumulatorul Li-Po oferă o autonomie de 6 ore în mode office şi 4 ore când solicitaţi placa video dedicată. Ca şi caracteristici speciale: cititor de amprentă, tastatură iluminată, carcasă din fibră de carbon, chip de securitate TCG versiunea 1.2, o greutate de numai 1.59 kilograme dar şi altele.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Având în vedere că e un laptop din segmentul Business, bineînţeles are şi software licenţiat (Windows 7). E un model foarte dotat care are cam toate tehnologiile necesare mai puţin modemul 3G care putea fi de folos.

Conluzie

Acest Sony Vaio VPCSA3Q9E/XI e recomandarea mea pentru cei care-şi permit un aşa lux şi nu doresc un model oarecare ci unul de ultimă generaţie care poate fi de folos în fiecare zi atât acasă cât şi la locul de muncă.

Te-ar mai putea interesa