Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9

Laptopul Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9 nu prea ştiu în ce categorie să-l includ deoarece e bun la toate – gaming, multimedia şi office. Ecranul are rezoluţie FullHD, e dotat cu unitate Blu-ray, are 8 giga de RAM, procesor i7 şi foarte multe chestii… motiv pentru care l-aş recomanda unei persoane care vrea cel mai tare laptop de pe piaţă. E fratele mai mare al lui VPCEH2D1E/B.EE9 şi datorită dotărilor excepţionale are şi un preţ excepţional. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Multă lume crede că dacă achiziţionezi un Vaio atunci dai bani numai pe nume, dar nu e aşa deoarece acest laptop nici nu e scump dacă stăm să analizăm dotările (are chiar şi tastatură iluminată).

Poze

Din imagini o să vedeţi că arată similar modelului VPCF22M1E.

Din faţă
Pornit

Caracteristici şi specificaţii tehnice

Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9 este unul dintre cele mai bun laptopuri ale momentului, iar datorită ecranului de 16,4 inci cu rezoluţie de 1920 pe 1080 pixeli nu e nevoie de un ecran extern pentru a viziona filmele Blu ray. Astfel aceste filme vor fi redate pe ecran cursiv şi fără pierderi de detalii.
Procesorul nu putea fi decât unul de ultimă generaţie – un i7 2670Q cu patru nuclee de la Intel. Stă decent la capitolul memorie având 8 giga RAM DDR3 (nu se poate mai mult) şi hard de 750 giga la 5400 rotaţii pe minut. Stă decent deoarece nu are SSD şi de aceea dacă vreţi să fie şi mai performant atunci vă recomand un SSD de genul lui Kingston SSDNow V-Series V+.

Laptopul din acest mic review are două plăci video şi ambele sunt foarte importante deoarece funcţionează în „sistem” Optimus. Cea integrată asigură o autonomie crescută de undeva la 4 ore, iar cea dedicată asigură performanţa de care e nevoie în jocuri şi redarea filmelor Blu-ray. Placa GeForce GT 540M este una pe 128 de biţi şi are 2 giga de RAM şi e una ideala pentru gaming.

Nu stă bine doar pe partea de afişare a imaginii ci şi pe partea de sunet deoarece are tehnologii Dolby Home Theater v3 şi S-Force Front Surround 3D.Pe partea de porturi are bluetooth şi USB 3… pe lângă porturi normale pentru laptopuri. Şi deoarece are un ecran de 16 inci e normal să cântărească ceva mai mult adică undeva la trei kilograme.Fiind un notebook premium vine cu sistem de operare şi mai exact cu Windows 7 Home Premium pe 64 bit.

Păreri pro şi contra

Eu aş zice că e laptopul ideal pentru cineva care vrea ce-i mai bun pe piaţă datorită caracteristicilor sale tehnice dar are şi câteva minusuri care sunt lipsa unui SSD şi faptul că e cam greu, dar asta e deoarece are un ecran de 16 ţoli.

Concluzie

Fiind unul dintre laptopurile cu cela mai multe dotări normal că îl recomand şi spun din nou că era bine dacă avea SSD. Probabil că şi lipsa tehnologiei 3D e un minus, dar nu la fel ca hardul de doar 5400 rotaţii pe minut.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Sony Vaio VPCF23S1E/B.EE9”

Comentariile sunt închise.