Sony Vaio VPCEH3S6E/W.EE9

Dacă vă plac laptopurile albe și nu doriți să dați prea mulți bani, recomandarea mea e un laptop Sony Vaio VPCEH3S6E/W.EE9. Prețul redus se datorează configurației sale office/multimedia. Adică vine cu procesor Dual Core B960 (e unul din seria Sandy Bridge), 4GB de RAM (asigură un multitasking bun), hdd de 320 GB (ca și la netbookuri) și o placă video dedicată de 512MB (GeForce 410M). O alternativă tot pe alb ar fi un VPCCA4S1E/W.EE9 care are însă un preț ceva mai piperat (datorită procesorului Core i3, hardului și tastaturii iluminate). Dar acele caracteristici speciale cu care vine acel model nu cred că vă vor fi de folos. VPCEH3S6E/W.EE9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că arată destul de bine în special datorită suprafețelor adâncite și cu suprafață lucioasă. Sunt curios dacă vom vedea chiar și modele pe negru la același preț.

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Chiar dacă procesorul laptopului – B960 – e unul Dual Core, performațele office sunt foarte bune chiar și dacă folosiți aplicații mai sofisticate. Acest procesor poate reda chiar și clipuri 1080p și jocuri mai noi, dar pentru că placa video nu e una prea grozavă, performanțele vor fi limitate în jocuri (nu veți putea juca jocuri prea multe la detalii maxime). E vorba de placa video GeForce 410M care are o memorie video de 512MB pe 64 de biți. Pentru a beneficia de o autonomie mai mare, vă recomand placa video integrată Intel (HD Graphics 2000).

Are un display modest de 15.5 inci dar cu o rezoluție pe măsură – de 1366 cu 768 pixeli. Deci puteți viziona filmele preferare sau chiar și serialele preferate la calitate 720p. Capacitatea memoriei RAM poate să fie de maxim 8GB, dar cei 4GB de RAM sunt suficienți chiar și pentru jocuri. Spun asta pentru că sistemul de operare nu va folosi mai mult de 1GB și deci veți avea 3GB liberi. Spațiul de stocare e destul de modic și poate fi mărit cu un hdd extern. Dacă-l folosiți doar pentru internet și aplicații, autonomia sa poate să ajungă chiar și la 5 ore. Deasemenea are: bluetooth, WLAN, VGA, HDMI, RJ45, ieșire audio, patru USBuri, microfon, difuzoare incorporate, cititor de carduri, cameră web și DVD.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv, autonomie mare, bluetooth, HDMI, multe porturi USB, configurație multimedia (datorită plăcii video dedicate) și e oferit de un producător foarte bun.

Minusuri: hdd mic.

Concluzie

Acest VPCEH3S6E/W.EE9 se adresează celor care vor un gadget portabil deosebit (alb), accesibil și fiabil. Deci nu se adresează doar fanilor (spun asta pentru că nu e la fel de scump ca și restul modelelor). Am postat un clip cu un laptop foarte similar:

Te-ar mai putea interesa