Sony Vaio VPCEH3L1E/B.EE9

Dacă căutați un laptop deosebit de la un producător precum Sony, recomandarea mea e acest laptop Sony Vaio VPCEH3L1E/B.EE9 în special dacă nu doriți unul pe alb. Configurația sa e decentă dar nu excelează în special la capitolul gaming deoarece are o placă video GeForce 410M care e pe 64 de biți. Dar e un laptop de tip multimedia foarte bun, iar dacă vă plac filmele, nu văd de ce nu optați pentru un model mai mare – VPCEJ3B1E/B.EE9. Chiar dacă dimensiunilor diferă, în mare ambele arată la fel și de aceea nici diferența de preț nu e chiar așa de mare. VPCEH3L1E/B.EE9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată
Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i5 2450M are o frecvență de procesare de 2.5 GHz, o placă video HD 3000 tot de la Intel și un cache de 3 MB. Chiar dacă aceste specificații nu vă spun prea multe, performanțele office sunt peste medie iar în jocuri nu veți avea probleme în special că ecranul are o rezoluție HD+. E vorba de un display de 15.5 inci care are protecție lucioasă.

Are chiar și memorie RAM generoasă – 4GB – care pate fi upgradată la 8GB. Acest upgrade vă poate fi de folos doar în jocuri iar dacă nu sunteți un gamer înrăit, nu aveți nevoie de mai mult. HDD-ul de 750GB poate fi înlocuit cu unul SSD dacă doriți ca sistemul de operare să pornească instantaneu. Dar acest upgrade ar presupune să renunțați la sistemul de operare care e deja preinstalat, iar hdd intern poate fi folosit ca unul extern. Placa video dedicată NVIDIA GeForce 410M e destul de bună chiar și pentru jocuri dar să nu aveți cine știe ce pretenții (deoarece are 1GB de memorie pe 64 de biți).

La capitolul dotări are și următoarele: difuzoare stereo, cameră web, card reader, DVD, ieșire audio, HDMI, patru USBuri 2.0, mufă de rețea, port VGA, microfon, WLAN, bluetooth și un acumulator Li-Ion. Acest acumulator poate oferi o autonomie de circa 3-4 ore și depinde de setările făcute și de ce aplicații rulați. Cu funcțiile Remote Keyboard si Remote Play pentru PlayStation 3, puteți să vă continuați jocul de pe PS3 chiar dacă nu mai sunteți acasă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design reușit, bluetooth, HDMI, configurație multimedia (deci va rula și câteva jocuri), procesor Core i5 și fiabil.

Minusuri: nu vine cu noua placă video de la NVIDIA și nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest VPCEH3L1E/B e un model recent lansat alături de mai câteva modele, motiv pentru care merită încercat în special dacă sunteți fan Sony. Pentru a vă face o idee despre el, vă invit să vizionați și clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa