Sony Vaio VPCEH1S1E

Dacă vă plac jocurile și laptopurile cu stil atunci un laptop Sony Vaio VPCEH1S1E ar fi o alegere inteligentă deoarece vine cu procesor i5 din familia Sandy Bridge, placă video cu tehnologie Optimus, 4 giga de RAM și autonomie de 4 ore. Deci are o configurație pentru a juca orice joc dar unele nu le puteți juca la detalii maxime deoarece placa video este limitată la 64 de biți. Design-ul este unul unic și îl găsim doar la modelele mai noi, aici mă refer la capac și zona de sprijin care sunt în relief ca și suprafața unei mingi de golf. În rest este un produs marca Sony care merită recomandat datorită raportului calitate/preț foarte bun. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » iar dacă acest model Sony Vaio VPCEH1S1E nu este pe gustul vostru puteți opta pentru un Sony Vaio VPCEH1Z1E sau un Sony Vaio VPCCA2S1E.

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Are procesor un Core i5-2410M care are un cache de 3 MB, frecvență de 2.3 GHz și tehnologie 32 nm. Ecranul LCD LED VAIO are o diagonală de 15.5 inci și o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Capacitatea memoriei RAM este de 4 giga la o frecvență de 1333 MHz și este de tip DDR3. Aceasta poate fi mărită la cel mult 8 giga cu un cost minim datorită faptului că are un slot liber.

Hard-ul are o capacitate de 640 de giga și o viteză de 5400 de rotații pe minut. Placa video dedicată nVIDIA GeForce 410M este destul de bună chiar dacă e pe 64 de biți deoarece memoria video este de 1 giga. Placa video HD Graphics 3000 este oferită de Intel și puteți să o folosiți ori de câte ori nu vă jucați un joc.

La capitolele multimedia, porturi și comunicații un laptop Sony Vaio VPCEH1S1E vine cu unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, ieșire audio, microfon, patru USB-uri 2.0, port HDMI, port VGA, mufă RJ-45, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: sistem de oeprare Windows 7, autonomia bateriei este de 4 ore, butoane cu comenzi rapide (WEB, VAIO, Assist și Wireless Switch), areo greutate undeva la 2.7 kilograme, tastatură numerică, preț acceptabil și configurație decentă.

Ca minusuri: un USB 3.0 ar fi fost destul de util, în loc de patru USB-uri 2.0 mai bine erau două.

Concluzie

Acest laptop Sony Vaio VPCEH1S1Eeste unul care a apărut recent și de aceea are și o configurație bună. Îl recomand celor care vor să aibe un laptop care să-și merite banii și bineînțeles să aibe un buget pe măsură. Așa arată:

Te-ar mai putea interesa

14 comentarii la „Sony Vaio VPCEH1S1E”

  1. Salut!
    Vreau sa cumpar laptopul asta dar am o singura nedumerire. Are aceeasi tehnologie ca laptopurile de la ACER, aceea care opreste automat placa video nVidia si o porneste pe cea integrata cand nu are nevoie de resurse? Am observat ca ai scris ceva de lucrul asta, dar ma intereseaza daca schimbarea se face automat.
    Multumesc mult!

  2. Da, are tehnologia nVidia Optimus care comută automat de pe placa video integrată pe cea dedicată în jocuri.

  3. Salut! As vrea sa imi cumpar si eu acest laptop. Este o investitie destul de mare si seriaosa, iar intrebarea mea ar fi daca acest laptop imi va fi util(competent) si peste 4-5 ani. Nu as vrea ca peste 2 ani sa nu mai pot sa joc un joc…etc(sa se demodeze,sa nu mai pot face nimic cu el).
    Merita investitia?
    Si alta intrebarea ar fi daca pe placa video pe 64b care ai zis ca o are imi merg jocuri gen: pes 2011, nfs shift s ialtre jocuri performante care sunt la ora actuala?
    Multumesc anticipat! 😀

  4. Un calculator e la modă vreo 2 ani, dar poate să te ţină mai mult de 10 fără probleme.
    Nu este un laptop special pentru gaming, dar vor merge jocurile de actualitate destul de bine.

  5. Din punctul meu de vedere merită, depinde ce așteptări de gaming ai tu… Trebuie să definești cuvântul „merg” că poate avea mai multe înțelesuri. Eu de exemplu am jucat NFS World la maxim cu o placă video similară (310M) și Shift 2 la detalii bune (ca și la persoana care a uploadat clipul acela de mai sus, numai că acela avea 512 MB și nu 1 giga cum are 410M). Jocul merge cu circa 22 fps (1280 cu 720 pixeli) la detalii grafice high, blur mediu, detalii mașină low, umbră low, drum low, reflexie medie, Texture filtering Trillinear și fără V-Synch și AA. Oricum pe 410 poți seta ceva mai bine detaliile că are 1 giga de memorie.
    Jocuri gen PES sau NFS Shift le poți juca la detalii medii cu acea placă video dacă vrei ceva mai mult trebuie să optezi pentru o placă video pe 128 de biți. Dacă ești fan Sony, din toate modelele disponibile nu prea ai din ce alege, motiv pentru care acesta ar avea cel mai bun raport performanță/preț.

    Configurația acestui model nu se adresează gamerilor ci acelor persoane care mai stau pe net, se uită la un film, folosesc aplicații office și care mai „ard” un joc din când în când.

  6. am inteles. nu sunt gamer….dar din cand in cand la 2-3 zile mai am chef sa joc un joc. din acelasi motiv as alege si eu acest laptop(calitate,performanta,pret).
    as mai avea o intebare: windows 7 daca formatez lp…cum il bag tot cu licenta? voi primi un cd in pachet?
    Si am auzit ca daca ai licenta windows ai si un antivirus windows tot cu licenta? Astflel virusii stau mai departe de el…decat la un antivirus trial(un 1 an- fara licanta) ?
    Multumesc!

  7. În mod normal vine cu DVD cu Windows, iar antivirusul e Windows Essentials care e complet gratuit şi poate fi luat de pe ‘net de pe site-ul dedicat.

  8. Deci pana la urma mi-l recomandati?
    Am inteles ca sony vaio este cea mai tare firma de laptopuri? asas este? sau care dirma este mai buna?

  9. E de recomandat, dar Sony Vaio nu e neaparat cea mai tare firmă de laptopuri deoarece Asus, Dell (modelul Dell Inspiron n5110 e destul de bun ) şi Acer au şi ei laptopuri foarte bune… şi la preţuri mai accesibile.
    Aici o să găseşti mai multe laptopuri similare

  10. salut…ziceai ceva de placa video ca se poate schimba cand intri in jocuri si poti sa o folosesti si pe aia de la intel cand nu te joci?cum faci asa ceva?mersi

  11. Se comută automat, dar poți să o faci manual prin clic dreapta desktop -> Nvidia Control Panel -> 3D Settings -> Manage 3D Settings -> Preferred graphics processor și setezi High-performance Nvidia…

  12. Buna ziua!

    Stiu ca este posibil sa nu fie locul cel mai potrivit pentru a intreba asta, dar la laptopul meu nu pot seta la Preferred graphics processor High-performance nVidia, e setat pe Intel Graphics HD si e inactiv. Asta s-a intamplat azi, pana acum mergea foarte bine cu placa nVidia si imi amintesc ca tot eu am setat sa fie folosita placa nVidia. Am laptopul cam de-o luna, e prima data cand face nazuri. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?

Comentariile sunt închise.