Sony Vaio VPCEH1E1E

Un VAIO destul de ieftin și performant este acest laptop Sony Vaio VPCEH1E1E care vine cu un procesor Sandy Bridge, placă video dedicată de la NVIDIA, 4 giga de RAM și autonomie de circa 4 ore. Chiar dacă procesorul nu este unul i3, i5 sau i7 important e să fie Sandy Bridge și oricum este mai performant ca un procesor AMD. Cei 4 giga de RAM fac cât 5 la o frecvență de 1066 MHz, deoarece memoria are o frecvență de 1333 MHz. Despre placa video am citit că este mai performantă decât cunoscuta 310M dar puțin mai slabă decât 5470 de la ATI. Deci cu o asemenea configurație puteți face orice pe acest laptop și la un preț bun Vezi prețul special de azi » nu cred că veți găsi o alternativă mai bună cu aceeași marcă. Însă dacă nu aveți un buget așa de mare puteți opta pentru un VPCYB2M1E/S sau chiar la un VPCEH1M1E/W care este ceva mai performant. Acest model de laptop Sony Vaio VPCEH1E1E este mult asemănător celui din poze, și anume la capac și la zona de sprijin a palmelor găsim un design în relief aproape precum mingea de golf adică cu adâncituri. Nu știu la ce s-au gândit cei de la Sony, au vrut un laptop mai aerodinamic?

Poze

Întredeschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Pentium B940 care este un Dual Core care oferă o performanță superioară datorită faptului că vine cu tehnologii ceva mai noi. Are o frecvență de 2 GHz, cache de 2 MB și tehnologie 32 nm. Display-ul VAIO are o diagonală de 15.5 inci și o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli, adică o rezoluție mai mare decât HD. Pentru faptul că este LCD LED imaginile vor avea un contrast mai ridicat și culori ceva mai vii.

După cum am precizat anterior, memoria RAM DDR3 are o capacitate de 4 giga la o frecvență de 1333 MHz și aceasta poate fi upgradată ușor la 8 giga deoarece mai are 1 slot liber. Hard disk-ul de 500 de giga este unul de tip Serial ATA și are o viteză de 5400 de RPM. Acest laptop Sony Vaio VPCEH1E1E vine cu două plăci video deoarece are și una integrată în procesorul Sandy Bridge, Intel HD Graphics 3000. Aceasta poate reda filmele HD dar și pe cele Full HD, dar important este că are un consum redus de energie.

Cea dedicată GeForce 410M de la nVIDIA este suficient de performantă pentru a rula cele mai noi jocuri dar nu la detalii mari deoarece este o placă video cu memorie video de 1 giga , iar placa este și pe 64 de biți. La capitolele multimedia, comunicații și porturi are cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, difuzoare stereo, unitate DVD, port HDMI, port VGA, mufă RJ-45, ieșire audio, microfon, patru USB-uri 2.0, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: Sony Vaio VPCEH1E1E arată destul de bine, zone de sprijin a palmelor este plăcută la atingere, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți, configurație decentă pentru a face aproape orice pe el, ecran superb, tastatură ergonomică, cântărește undeva la 2,7 kilograme și are o autonomie de peste 4 ore. Ar mai fi și butoanele WEB, VAIO, Assist și Wireless Switch care pot fi utile.

Ca minusuri: nu are port USB 3.0.

Concluzie

Acest laptop Sony Vaio VPCEH1E1Eeste unul recent apărut și se adresează celor care vor un laptop performant marca Sony și care nu se uită la preț deoarece știu că vor primi cele mai bune tehnologii de pe piață pentru acel preț iar materialele din care este realizat laptopul sunt cele mai bune. Așa arată:

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Sony Vaio VPCEH1E1E”

  1. Alta prostie:”Chiar dacă procesorul nu este unul i3, i5 sau i7 important e să fie Sandy Bridge și oricum este mai performant ca un procesor AMD”.De care amd?MAi puternic ca un quad core amd?Nu cred…

  2. Ba este mai puternic decât un Quad Core de la AMD (Quad Core A8-3500M). Probabil nici nu ai auzit de el (A8) deoarece este nou și va fi disponibil pe multe laptopuri. Aici ne referim la procesoarele pentru laptopuri, unde ai văzut tu procesoare de PC-uri pe laptopuri? Dacă nu mă crezi verifică topul de mai jos.
    http://j.mp/k7RvyZ

  3. Am scris in ideea ca nu a fost specificat care amd…Acest Pentium nu este in nici un caz mai puternic ca cel mai bun procesor amd pt. notebook-uri.

  4. Unde ce ai sris tu cand ai postat:”Ba este mai puternic decât un Quad Core de la AMD (Quad Core A8-3500M)”.Atunci n-am avut dreptate?
    uite*

  5. am si eu un laptop identic dar nu stiu cum sa schimb placa integrata cu cea dedicata 🙁 . please help me .

Comentariile sunt închise.