Sony Vaio VPC-SB1V9E/B

Dacă căutați un laptop premium și nu doriți un Asus sau un Dell atunci acest laptop Sony Vaio VPC-SB1V9E/B este soluția ideală deoarece arată foarte bine, are o configurație de invidiat și pe deasupra mai are și tastatură iluminată. Acest model face parte din toate categoriile de laptopuri (office, gaming, multimedia, uz casnic, business ș.a.). Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și cred că ar trebui să luați în considerare că vine cu cele mai bune tehnologii cum ar fi procesorul Sandy Bridge i5, USB 3.0, cititor de amprentă, ecran LED ș.a.m.d. Design-ul este unul negru semi-lucios și pe alocuri și lucios, dar în mare este un laptop ușor cu carcasă din magneziu și aluminiu deci este unul foarte solid. Acest model vine ca o alternativă mai ieftină la modelul Sony Vaio VPC-SB1A9E/B.

Poze

Tastatura
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Core i5 model 2410M (Sandy Bridge) care vine cu o placă integrată tot de la Intel, HD Graphics 3000 care are suport HD și oferă o autonomie superioară. Acest procesor are o frecvență de 2,3 GHz, cache de 3MB și tehnologie 32 nm. Ecranul are o diagonală de 13,3 inci și o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Acesta este un LCD Vaio Display Plus cu tehnologie LED care are protecție împotriva reflexiei luminii, a zgârieturilor și are un senzor de luminozitate. Capacitatea memoriei RAM este de 4 giga de tip DDR3 la o frecvență de 1066 MHz. Aceasta poate fi mărită până la 8 giga dar numai prin înlocuirea plăcuțelor de memorie deja instalate.

Spațiul de stocare al hard disk-ului este de 500 de giga la o viteză de 5400 de RPM. Placa video dedicată AMD Radeon HD 6470M are o memorie video de 512 MB pe 64 de biți și rulează absolut toate jocurile la texturi superioare. Să nu vă lăsați înșelați de faptul că are doar 64 de biți, deoarece este cea mai bună din categoria sa și aici mă refer la faptul că se află pe locul 1 în clasa 3 a plăcilor video.

La capitolele multimedia, porturi și comunicații Sony Vaio VPC-SB1V9E/B are unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 0.3 MP, PCMCIA, două USB-uri 2.0, o ieșire audio, port VGA, rețea RJ-45, un USB 3.0, port HDMI, microfon, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomie de până la 7 ore, cântărește doar 1,7 kilograme, cititor de amprentă, WWAN Gobi 2000, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți licențiat, nu are tastatură numerică dar are o tastatură iluminată care seamănă mult cu cea de la modelele Asus Republic of Gamers.

Ca minusuri: placa video putea fi de 1 giga.

Concluzie

Acest laptop Sony Vaio VPC-SB1V9E/B se adresează celor care au un buget generos și nu doresc un laptop simplu, ci mai degrabă unul la modă care să le ofere cea mai bună performanță posibilă de pe piață. Dacă nu aveți atâția bani puteți opta și varianta ratelor fixe fără dobândă.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Sony Vaio VPC-SB1V9E/B”

  1. M-am sfatuit cu ai mei si cu diferiti prieteni care au ceva experienta in domeniul IT si dupa atata asteptare cred ca imi iau si eu un Sony Vaio si nu orcare ci un Sony Vaio VPC-SB1V9E/B ca acesta deoarece majoritatea gadgeturilor imi sunt de la Sony si de ce sa nu fie si laptopul? probabil sau mai mult ca sigur il voi achizitiona in rate ca de atatia bani cash nu prea dispune nimeni. Am auzit ca si la emag este aceeasi procedura cu ratele fara dobanda adica fixe.
    Nu am avut ocazia sa-l butonez dar cred ca daca vine de la Sony este un produs pe cinste in special ca mai are si tastatura iluminata, dupa cum ai specificat si tot care se aseamana mul cu cele RoG. Nu cred ca diagonala de 13,3 inci ar putea fi un dezavantaj deoarece este usor decat unul care are o diagonala de 15,6 si inca ceva… are tot aceeasi rezolutie de 1366×768 pixeli. Ar mai fi si carcasa foarte solida pe negru, ca pe alb nu-mi prea place, ce sa mai zic pe culori tipatoare…

  2. Îl recomand în special dacă vrei să devii un om de afaceri sau dacă eşti unul deja deoarece vine cu cele mai noi tehnologii de securitate, printre care cititorul de amprentă. Sau poate vrei să te dai mare la locul de muncă cu noul gadget achiziţionat. Îşi merită banii!

Comentariile sunt închise.