Sony Vaio VPC-F13M1E/H

În acest review, voi scrie despre acest laptop Sony Vaio VPC-F13M1E/H cu i5, GeForce GT425M de 1GB şi BluRay a fost ales produsul anului 2011 de către Chip. Mă amuză faptul că 2011 nu a trecut şi ei au desemnat un produs al anului, dar na… Ca resigilat are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acesta este cu siguranţă un model multimedia deoarece are ecran de 16,4 inci şi placă video pe 128 de biţi. Acestea pentru a viziona filme şi să te joci jocuri la o calitate mai bună. Dar şi procesorul trenuie luat în considerare pentru că este i5 model 560M. L-aş alege din trei motive: arată foarte bine, jocurile merg la detalii maxime şi că vine de la Sony.

Dacă ar mai fi să aleg între un Asus şi acesta, cu siguranţă l-aş alege pe acesta deoarece are aplicaţii VAIO destul de utile, are sistem de operare Windows 7 instalat şi este mai bine realizat. În continuare voi pune câteva poze cu acest laptop, urmat de specificaţiile tehnice şi câteva păreri pro şi contra achiziţiei acestui produs.

Capac
Întredeschis

Specificaţii tehnice

Are procesor Intel i5 model 560M cu frecvenţă de 2,6 GHz, cu tehnologie 32nm şi cache de 3MB. Ecranul VAIO este unul LED cu o diagonală de 16,4 inci la o rezoluţie de 1920 cu 1080 pixeli, adică Full HD. Are protecţie superioară împotriva zgârieturilor.

Memoria RAM este de tip DDR3 e de 4 giga la o frecvenţă de 1066Hz şi poate fi mărită până la 8 giga. Hard disk-ul de tip SATA 2 e unul foarte perfomant deoarece are 7200 de rotaţii pe minut şi este unul care nu se încălzeşte sau scoate zgomote ciudate. Placa video este una dintre cele mai bune pentru laptopuri deoarece nu vei întâlni probleme de genul sacadărilor sau altele.

La capitolul multimedia, are unitate Blu-Ray, difuzoare stereo, cameră web, cititor de carduri şi tehnologie Dolby Home Theater v3. La capitolele porturi şi conectivitate are PCMCIA, port HDMI, conector VGA, 1 USB 2.0, 2 USB-uri 3.0, microfon, Firewire, Wi-Fi şi bluetooth.

Autonomia este undeva la 2 ore şi jumătate şi vine cu securizare Kensington Lock.

Plusuri şi minusuri

Ca avantaje, este unul destul de puternic deoarece vine cu procesor i5, 4 giga de RAM, 500 giga hardul, placă video dedicată de la nVIDIA numită GeForce GT425M de 1 giga, unitate BluRay. Laptopul vine cu Microsoft Windows 7 Home Premium instalat. Un lucru ce-mi place la acest laptop este că este silver, adică argintiu şi că are un ecran de 16,4 ţoli la o rezoluţie maximă de 1920 cu 1080 deci cu suport FullHD 1080p. Ca plusuri, mai are tastatură numerică, după cum vedeţi în poze. Are diverse softuri instalate (Antivirus McAfee, Microsoft Office 2010 Starter, Media Gallery) şi câteva de la producător precum Vaio Care, Gate, Transfer Suport, Media Plus şi PMB VAIO Edition.

Ca minusuri, nu prea are, numai că autonomia bateriei putea fi mai mare (circa 2 ore), ramii puteau avea o frecvenţă ceva mai mare (1066Hz) iar laptopul putea fi mai uşor (circa 3 kg).

Preţul este destul de piperat, dar este pe măsura performanţelor şi calităţii.

Concluzie

Am mai scris şi despre laptopul Sony Vaio VPC-EB3S1E/BQ, dar acest laptop Sony Vaio VPC-F13M1E/H este clar peste în special că are o tastatură superbă destul de aerisită şi plăcută la atingere.

Te-ar mai putea interesa