Sony Vaio VPC-EB4J1E/WI

Un model oferit de Sony este acest laptop Sony Vaio VPC-EB4J1E/WI care vine cu procesor Dual Core P6200. Procesorul P6200 este cel mai bun la ora actuală, şi ar fi cea mai bună opţiune deoarece este performant şi ieftin. Preţul acestui model este undeva la 2.499 de lei. Acesta e şi cel mai ieftin model alb de la acest producător. O alternativă la acest model cu ceva mai mulţi bani e Sony Vaio VPC-EA3L1E/W.

Pe lângă faptul că e şi ieftin, mai este şi performant, şi anume vine cu 4 giga de RAM şi placă video de 512 MB. Deci, dacă vă pasionează jocurile acest model ar putea să ruleze jocuri precum NFS la detalii maxime sau un Black Ops la detalii medii spre maxime.

Poze

Închis
Întredeschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul vine de la Intel model Dual Core cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,1GHz şi cache de 3MB. Ecranul VAIO de tip LCD LED are o diagonală de 15,5 inci care înseamnă o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM are o capacitate de 4 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066 MHz, şi poate fi mărită la 8 giga, dar numai prin înlocuirea plăcuţelor deja instalate. Capacitatea hard disk-ului e de circa 320 de giga la o viteză de 5400 RPM. Acesta este unul destul de bun pentru că e unul de tip Serial ATA.

Placa grafică are o memorie video de 512 MB pe 64 de biţi şi după cum aţi văzut în clipul Youtube de mai sus se descurcă destul de bine în jocuri. Modelul se numeşte ATI Mobility Radeon 5470 care la momentul actual e cea mai bună alegere pentru un laptop, deoarece nu supraîncălzeşte laptopul atunci când îl solicitaţi ceva mai mult.

La capitolele porturi, conectivitate şi multimedia are microfon incorporat, port HDMI, port VGA, PCMCIA, reţea RJ-45, ESATA, intrare audio, Wi-Fi, bluetooth, unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 0,3 MP.

Autonomia de lucru bateriei de 6 celule este undeva la 2 ore de funcţionare. Greutatea lui e de circa 2,7 kilograme şi vine cu tastatură numerică, tehnologie Dolby Home Theater şi sistem de operare Windows 7 pe 64 de biţi.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: are procesor performant, 4 giga de RAM, alb, ieftin şi ideal pentru pasionaţii de jocuri.

Ca minusuri: are autonomie scăzută, şi Windows instalat.

Concluzie

Un laptop ieftin, iar dacă nu doriţi un laptop de la o altă marcă atunci acesta ar fi soluţia ideală, pentru că e ieftin şi destul de bun.

6 comentarii la „Sony Vaio VPC-EB4J1E/WI”

  1. Merg toate jocurile caută și pe Youtube dacă nu mă crezi, dacă aș avea tip ți-aș face o listă cu jocuri care merg la detalii medii și maxime. În general, rulează mai toate jocurile cu resurse hardware medii gen NFS, Dirt 2, Fifa… merg fluent spre detalii medii->maxime.

  2. In dex,la „ideal” scrie asa:”IDEÁL, -Ă, ideali, -e, adj., IDEÁL, idealuri, s. n. 1. Adj. Care atinge perfecțiunea; perfect, desăvârșit.”.Acest procesor nu este nici pe departe cel mai bun in materie de jocuri,la fel si placa video,care nu este cea mai buna.CA poate ruleaza cateva titluri mai noi,asta e alta treaba dar sunt si desktopuri sau notebookuri mult mai puternice pt. pasionatii de jocuri.In vreo 2 ani cred nu va mai rula nici pe medium vre un joc de atunci.Pt. cei care vor sa se joace decent recomand cel putin un intel core i3 ,si o placa video ati radeon 5650 cu un gb.

    Cica procesorul este cel mai bun la ora actuala=)))))Numai pot de ras=)))))0

    Te rog frumos sa numai dezinformezi oamenii…atat iti cer

  3. Salut! Am si eu acelasi model. Este un model destul de reusit, insa am o problema cu padul si tastatura in sistemul de operare. Am inteles ca am nevoie de dvd-urile de recuperare pentru a rezolva problema. Daca ma poate ajuta cineva, fac cinste :D.

  4. Eu am cumparat unul pe 10 martie cu 1000 de lei de la un prieten.Nu prea ma pricep la ele.Credeti ca merita.Am dat 500 si luna viitoare trebuie sa dau diferenta.Arata ca si nou.

Lasă un comentariu