Sony Vaio SVT1312V1E

Sony Vaio SVT1312V1E e un ultrabook de ultimă generație cu ecran de 13.3 inci tactil, finisaj metalic, SSD, Windows 8 și procesor Core i5. Chiar dac pare o configurație cam puternică pentru un model așa de mic, mie mi se pare decentă având în vedere că procesorul e unul cu frecvență scăzută. Astfel, nu consumă multă baterie iar autonomie poate atinge maxim 7 ore. Mi-aș dori așa procesoare pe toate laptopurile deoarece 2-3 ore de utilizare obișnuită mi se pare cam puțin. Acesta oferă destule ore de navigare web, vizionat filme sau de folosit aplicații diverse. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar în momentul de față primești drept cadou o consolă PSP Sony E-1004.

Poze

Arată foarte bine din toate unghiurile, iar având în vedere finisajul, nu mai e nevoie de o husă atunci când îl transportați. Dacă totuși vă trebuie o geantă sau ceva de genul atunci vă recomand geanta Sony VGP-CP25AE, 14″ – 15.5″.

Portabil
Portabil
Deschis
Deschis

Specificații tehnice

Ecranul său de 13.3 inci e detaliat chiar dacă nu e unul FullHD dar având în vedere concurență, putea să aibă. Nu trebuie neglijat faptul că are touch-screen cu gesturi care vă poate fi de folos când călătoriți deoarece nu mai e nevoie de mouse. Devine util și când folosiți noua interfață a sistemului de operare Windows (versiunea 8). Touchpad-ul e unul foarte bun, dar aș recomanda un mouse de genul Sony VGPBMS20W că e mai bun decât oricare touchpad.

Configurația sa cuprinde un procesor Core i5 de tip 3317U de 1.7 GHz, 4GB de RAM și un SSD de 128 GB. SSD-ul mi se pare destul de mare având în vedere că puteți instala o mulțime de aplicații iar un hard disk extern e numai bun pentru a stoca filme sau muzică. Puteți lua un mouse wireless dacă doriți dar și așa are touchscreen, dar și un router wireless.

Pentru dimensiunile sale are dotări bune: difuzoare stereo, cameră web de 1.3 MP, bluetooth, USBuri, HDMI, VGA, baterie de 4 celule etc. Să nu vă lăsați înșelați de cele 4 celule ale bateriei deoarece configurația nu consumă chiar așa de mult. Astfel vă puteți bucura de multe ore de navigare web ori aplicații. Autonomia maximă oferită de acea baterie e de până la 7 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e robust, portabil, elegant, are SSD de 128GB, autonomie mare, ecran tactil și Windows 8.

Minusuri: preț cam piperat.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVT1312V1E e recomandarea mea însă mi se pare cam scump pentru un laptop având în vedere că alte modele oferă ecran FullHD ori placă video dedicată în același buget. Am pus o prezentare a unui astfel de model cu ecran tactil și spre deosebire de serie precedentă are ramă neagră și acel tip de ecran.

Te-ar mai putea interesa