Sony Vaio SVT1311M1ES

Ultrabook-ul Sony Vaio SVT1311M1ES e unul din seria T13 și poate fi considerat ca fiind primul model din această categorie. Acesta are o configurație nouă și mă refer în special la procesorul său Core i3 2367M de 1.4 GHz. Să nu vă lăsați înșelați de frecvența scăzută a procesorului și să vă așteptați la performanțe decente că doar e un Core i3. E ușor datorită carcasei din magneziu și aluminiu, arată bine și e portabil. E puțin mai greu decât un netbook și e normal să fie așa pentru . Prețul său mi se pare ok având în vedere că e un Vaio dar există alternative de la alți producători chiar și cu diagonale mai mari. SVT1311M1ES are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Din față

Specificații tehnice

Procesorul Core i3 e ideal pentru aplicații office, internet și chiar și filme în format HD sau Full HD. Ecranul de 13.3 inci e unul HD+ de tip LCD LED și e suficient de mare chiar și pentru navigare. Spre deosebire de netbookuri, acesta are două sloturi pentru două plăcuțe de memorie RAM și deci se poate instala maxim 8GB. Eu cred că nu veți avea nevoie de mai mult e 4GB având în vedere configurația office. Spațiul de stocare e împărțit în două: SSD de 32 GB și un HDD normal de 320GB. Deci aplicații dar și Windowsul vor porni instantaneu.

Placa video Intel HD Graphics 3000 e cea mai bună alegere când e vorba de utilizare office și poate reda filme 1080p. Pe partea de multimedia vine cu difuzoare stereo, card reader și cameră web. Restul dotărilor sunt interesante: USB 3.0 și 2.0, bluetooth, baterie Li-Po, WLAN, HDMI, VGA etc. Autonomia sa poate să ajungă chiar și la 7 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă robustă și ușoară, cameră web performantă, aspect elegant, autonomie de funcționare mare, port USB 3.0, HDD hibrid (cu SSD).

Minusuri: ar fi arătat mai bine dacă avea un ecran de 14 inci pentru aceleași dimensiuni adică să vină cu ramă mai îngustă.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVT1311M1ES e singurul model de la acest producător și care ace parte di acest segment, motiv pentru care o alternativă poate fi doar de la un alt producător. Eu aș opta pentru acesta deoarece îmi place design-ul modelele de la Sony, însă ecranul putea fi mai mare. Am pus un clip cu acesta ca să vedeți cât de bine arată.

Lasă un comentariu